Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

The Correspondents в Sofia Live Club

отпечатай новината

08.03.2011 09:30 | Видян 2741 пъти

The Correspondents в Sofia Live Club

Hip Hop пионерите THE CORRESPONDENTS пристигат в София за един убийствен концерт на 21 април (четвъртък) в Sofia Live Club. Британското дуо гостува по покана на The Smugglers Collective.

На 21 април в Sofia Live Club можеш да се насладиш на една наистина вълнуваща електро суинг вечер в приятната компания на The Correspondents, любимото питие и твоите Bushmills Brothers! От родна страна групата ще бъде подкрепена от разнообразни DJ сетове на Funkusion и The Smugglers Collective.

Билетите влизат в продажба на 2 март в мрежата на Ticketstream – Офис 1, На тъмно, Техномаркет, Ориндж, Мултирама, М-Тел, Строежа, както и на Ticketstream.bg.

Първите 100 билета ще бъдат на промоционална цена от 15 лв., след което ще могат да бъдат закупени за 20 лв. В деня на концерта, както и на място в Sofia Live Club, пропуските ще струват 25 лв.

The Correspondents са Mr Bruce и Mr Chuckles, които заедно са си поставили за цел да възродят винтидж мелодиите и да ги актуализират за модерния клубен живот. Смесвайки майсторски семпли от суинг и джаз класики с елементи от съвременната електронна музика, дръм енд бейс и  хип хоп, дуото се превръща в един от главните виновници за експлозията на Electro Swing манията по цял свят. Популярни с уникалните си концерти, откачените сценични костюми на Mr Bruce и завладяваща енергия, The Correspondents скоро ще покорят и София.

The Correspondents започват музикалното си пътешествие през 2007, когато Mr Bruce и Mr Chuckles приключват образованието си и се връщат в родния им Лондон. Докато е учил в университета в Лийдс, Mr Chuckles няколко години експериментира с различни звуци и стилове като хип-хоп, джаз и денс музика. През това време Mr Bruce упражнява вокалните си умения с различни Drum 'n' Bass, Breaks & Funk проекти в Единбург. Необичайният тандем дебютира на различни партита в Лондон, докато стигат до решението, че трябва да запаметят супер енергичните си лайв пърформанси в звукозаписното студио. От този момент нищо не е същото, записани са много песни, безброй клубове са препълвани до краен предел и хиляди фенове са оставяни без дъх от танци.

През годините The Correspondents са свирили на една сцена с имена като Lilly Allen, VV Brown, Bat For Lashes, Bassment Jaxx, Rob Da Bank, Dub Pistols и много други. Групата е сред редовните участници в един от най-големите британски фестивали през последните три години, а именно Glastonbury. Дали свирят пред многохилядна публика на открито или пред няколко стотин души в малък клуб, резултатът винаги е един и същ: щастлива публика, препълен дансинг и страхотна енергия.

С два мини албума и множество сингли зад гърба си, The Correspondents имат още много музика за разкриване. Песни на двамата лондончани влизат и в компилациите Electro Swing, основни виновници за популярността на този стил. Докато очаквате поредния винтидж хит с модерно звучене, не се колебайте, а лъснете обувките си за танци, изтупайте бомбето и се присъединете към клуба на The Correspondents.

За Funkusion:
Funkusion е известен представител на музикалния живот в столицата. Той е едно от основните действащи лица зад радио предаването Groovy Sessions – една от най-сериозните платофрми разпространяваща съвременното звучене на много инди лейбъли на българската клубна и музикална сцена. Еклектичният му стил на пускане го среща с имена като Coldcut, DJ Food, Bonobo (Ninja Tune),  Quantic, TM Juke, Robert Luis (Tru Thoughts), Kormac, Parov Stelar, Thievery Corporation, Mo’Horizons и много други.

За The Smugglers Collective
Суинг контрабандистите от The Smugglers Collective вече 4 години специализират в правенето на винтидж партита по света и у нас, като в сетовете си предлагат най-доброто от Swing, Rock’n’Roll и Rhythm&Blues музиката от 40те години до днес. През изминалите две години те се превърнаха в неизменна част от нощния живот на София, подгряваха световноизвестните оркестри на  DukeEllington и Glenn Miller и бяха част от множество фестивали, сред които и Spirit Of Burgas.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !