Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Формула 2 потвърди Пламен Кралев за сезон 2011

отпечатай новината

14.03.2011 11:20 | Видян 2919 пъти

Формула 2 потвърди Пламен Кралев за сезон 2011

Българският пилот и посланик в света на моторните спортове Пламен Кралев бе потвърден официално за участие за сезон 2011 на Формула 2. Родният ас е десетото име, което намира място в престижни списък.

Кралев участва във Формула 2 и през 2010 г., а в “Монца” записа първата си точка и 10-о място, стартирайки от 17-а позиция. Преди това българинът се състезава в GP2 Asia, но признава, че възроденият от FIA шампионат преди две години е най-добрият избор за него.

“Много съм развълнуван от участието ми във Формула 2 тази година и възможността да развия способностите си, да стана по-конкурентен. Желанието ми да остана в шампионата е продиктувано от факта, че той ми дава най-добра платформа да усъвършенствам уменията си, особено сега, когато научих много за едноместните болиди и състезания.

Основната ми цел за 2011 г. е да продължа да се развивам като пилот и да подобрявам резултатите си. Според мен F2 е идеална среда за пилотите да се състезават на невероятно високо и престижно ниво на разумна цена. 2010 бе дебютният ми сезон и се надявам през 2011 г. да следвам скоростта на останалите коли!”

Джонатън Палмър, изпълнителен директор на Формула 2, също приветства българина: “Радвам се, че Пламен Кралев ще бъде отново с нас. Той е 10-ят пилот, който обявяваме, и от 9-а различна националност!

Мотивацията и позитивизмът на Пламен бяха много очевидни през 2010 г. и участието му при нас ще продължи да повишава интереса към моторните спортове в неговата
родина България. F2 осигурява на Пламен перфектната среда за увеличаване на уменията му в серия с напълно еднакво ниво на екипировка. С интерес ще следя развитието му.”

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !