12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ НА 15-ИЯ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

отпечатай новината

14.03.2011 12:20 | Видян 5021 пъти

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ НА 15-ИЯ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Основната програма на 15-ото издание на международния филмов фестивал София Филм Фест приключи на 13 март с гала прожекцията на филма на Алексей Учител „Краят”.

На фестивала бяха представени 205 филма от 53 държави. Над 260 бе броят на международните гости, между които режисьори, продуценти, актьори, фестивални директори, медийни и кино експерти.

На 12 март в Зала 1 на НДК се състоя Церемонията по връчване на наградите на фестивала.

МЕЖДУНАРОДНОТО ЖУРИ  в състав:

Фридрик Тор Фридриксон (Исландия) – режисьор
Алваро Брехнер (Испания/Уругвай) – режисьор
Камен Калев (България) – режисьор
Габриеле Бруненмайер (Германия) – критик 
Огньен Свиличич (Хърватска) – режисьор

РЕШИ:

ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ в Международния конкурс се присъжда на филма „ПОДСЛОН” (България) с режисьор ДРАГОМИР ШОЛЕВ и продуцент РОСИЦА ВЪЛКАНОВА.
Наградата е диплом, статуетка и премия от 5000 евро за режисьора и продуцента на филма и беше получена от режисьора на филма Драгомир Шолев и продуцента Росица Вълканова.

СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО се присъжда на филма „СНЕЖНОБЯЛО” (Турция) на режисьора СЕЛИМ ГЮНЕШ. Статуетката беше получена от режисьора и продуцента на филма НУР ГЮНЕШ.

НАГРАДАТА ЗА РЕЖИСУРА се присъжда на ЖОАО НУНО ПИНТО за неговия филм „АМЕРИКА” (Испания-Бразилия-Португалия-Русия). Наградата е диплом, статуетка и премия от 1000 евро.

НАГРАДАТА JAMESON ЗА БЪЛГАРСКИ КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ се присъжда на филма „ВЛАКОВЕ” (България) на режисьора Павел Веснаков. Наградата бе връчена от режисьора Камен Калев и Елена Илиева, бранд-мениджър на Jameson Irish Whiskey за България. Наградата е диплом, статуетка и парична премия от 6000 евро, осигурени от Jameson Irish Whiskey и бе получена от режисьора. 

НАГРАДАТА “ДОМЕЙН БОЙАР” ЗА НАЙ-ДОБЪР БАЛКАНСКИ ФИЛМ се присъжда от Гилдията на българските кинокритици на филма „СТЪПКИ В ПЯСЪКА” (България) на режисьора Ивайло Христов. Наградата беше получена от продуцента на филма Асен Владимиров. Наградата е диплом, кашон вино ‘ARS LONGA’ и парична премия от  1000 евро за режисьора на филма, осигурени от „Домейн Бойар”.

НАГРАДАТА “КОДАК” ЗА НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ се присъди на филма „Подслон”. Наградата е диплом, филмов негатив и лабораторни услуги на стойност
2000 долара, осигурени от Кодак Синелабс – България, и бе получена от продуцента на филма Росица Вълканова.

ПУБЛИКАТА определи победителя в Конкурса за документален филм през 2011 година и наградата на Българската национална телевизия се присъди на филма „ПРАВИЛАТА НА ЕРГЕНСКИЯ ЖИВОТ” на режисьора ТОНИСЛАВ ХРИСТОВ, който лично получи наградата си. Наградата е диплом и премия на стойност 1000 евро, осигурени от Българска национална телевизия.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !