Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

15-ти София Филм Фест - ПРОГРАМА 18-ти март

отпечатай новината

18.03.2011 11:40 | Видян 2547 пъти

15-ти София Филм Фест - ПРОГРАМА 18-ти март

От 12.00 часа в Дома на киното започва “Киното на комунизма. Документалният филм на Мила Турайлич представлява пътешествие през разпадащите се декори на Титовия „Холивуд на Източния блок” от възхода до падението на илюзията, наречена Югославия. Ставаме свидетели на останките от декори на забравени филми и слушаме разговори с режисьори, продуценти, полицаи и личния прожекционист на Тито, за държавното филмово студио и любовта на югославския лидер към киното и звездите му.

От 14.00 часа е прожекцията на “Колко тежи сградата Ви, г-н Фостър?”. Документалният филм проследява възхода на един от водещите световни архитекти – Норман Фостър, и неговата постоянна работа за подобряване качеството на живота, чрез усъвършенстване на дизайна. Научаваме откъде е тръгнал Фостър и как мечтите и различните личностни влияния са го вдъхновявали за създаването на емблематичните му сгради.

16.00 е началният час на „Тамара Дрю”. В своята модерна комедия на нравите режисьорът ни отвежда на закачлива разходка из английската провинция, изпълнена с остроумен диалог, наперени герои и изобилие от флиртове. Група начинаещи творци на словото се събират, за да почерпят вдъхновение от автора на бестселъри Никълъс Хардимънт в неговата къща. Aтмосферата се нажежава със завръщането на безразсъдно нахаканата Тамара Дрю – местното грозно пате, превърнало се в красив лебед.

От 18.15 часа гледайте „Най-красивото нещо” според режисьора Паоло Вирдзи. Действието във филма през лятото на 1971 г, в Тоскана. Анна печели титлата „Кралица на Ливорно” от най-популярната обществена баня в града. Красива, жизнена и невинна, тя не знае, че с това предизвиква ревнивия си съпруг. Това пък кара сина ú Бруно тайно да се срамува от нея. 20 години по-късно Бруно се връща в Ливорно, за да помогне на Анна, която страда от неизлечима болест.

В 20.30 часа е прожекцията на „Още една година” на Майк Лий. Сюжетът - Том и Джери са добросърдечна двойка в напреднала възраст, доволни от съдбата си. Двама от най-близките им хора обаче нямат този късмет. Колежката на Джери Мери оплаква катастрофалния си любовен живот и с помощта на много алкохол поддържа непукистка фасада. Старият приятел на Том - Кен също е самотен и нещастен и опитва да се задържи на повърхността...
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !