Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

„В неделя с...” със специален брой посветен на Япония

отпечатай новината

21.03.2011 11:20 | Видян 2308 пъти

„В неделя с...” със специален брой посветен на Япония

Тази неделя, 20 март, от 10:00 до 15:45ч., предаването „В неделя с...”  по БНТ1 ще бъде посветено на Япония. Зрителите ще се запознаят с интересни факти за японското общество, за културата, бита и нравите. В студиото ще гостуват японските граждани Йонеока Адзуса и професор Сатоши Комада, които преподават и живеят у нас, както и българите японисти - Цветелина Радева, професорът по японска икономика Нако Стефанов, доцент Мая Келиян – специалист по японско общество и главен асистент Светлана Иванова – специалист по японска история и култура.

Темата за музикалния обмен между българската и японската култури, в студиото с водещите Камен Воденичаров и Аделина Радева, ще разискват  Теодосий Спасов, софийски солисти и детския радиохор на академик Христо Недялков.

В дискусия за най-актуалните новини и последствията за Япония след опустошителното земетресение и последвалото цунами ще се включат едни от най - известните лица на БНТ - Добрина Чешмеджиева, Валери Маринов и Даниела Кънева. Темата за земетресенията, тяхното предвиждане и последствията от тях ще коментират и ръководителят на секция "Сеизмология" към Геофизичния институт на БАН - Емил Ботев и доцент Димитър Тонев - Директор на института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към Българската академия на науките.

Специален гост на „В неделя с..”  ще бъде посланикът на Япония у нас- Негово Превъзходителство Макото Ито.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !