Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Обир и заложници в Инвестбанк

отпечатай новината

23.03.2011 17:45 | Видян 4134 пъти

Обир и заложници в Инвестбанк

Въоръжен крадец нахлу в сливенския клон на банката на най-богатата българка Петя Славова – Инвестбанк, вчера около 16,00 часа. Обирджията хвана шестима заложници и гръмна един, който е бил изнесен от охранителите и откаран с линейка и му предстои операция.

До късно снощи (след редакционното приключване на брой) се водеха преговори с нападателя, за да се изяснят неговите искания. Похитителят първоначално поиска само полицията да освободи района.

В клона на банката работят не повече от 8 души, съобщи Sliveninfo. По информация на агенцията в сградата има един нападател, който е маскиран. За него се знае, че е от турски произход и живее във Варна.

Целият район е ограден от полиция. На няколко пъти се чувала стрелба, твърдят очевидци. На мястото на инцидента дойдоха силите за бързо реагиране, облечени с бронирани жилетки, а главният секретар на МВР Калин Георгиев пристигна с хеликоптер.

Банката се намира точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града, на 20 метра от пешеходната зона. В нея героят от САЩ'94 и кмет на Сливен Йордан Лечков държи авоарите си. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !