Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Матеус пак се моли на Бербатов

отпечатай новината

03.04.2011 09:00 | Видян 4298 пъти

Матеус пак се моли на Бербатов

Лотар Матеус ще направи ПОСЛЕДЕН опит да върне Димитър Бербатов в националния отбор. Легендарният германец се хванал за главата, след мача с Швейцария (0:0) и контролата с Кипър (1:0). „Трябва ни човек, който да може да бележи, иначе нищо няма да стане. Бербатов е много нужен. Ще говоря отново с него“, казал хер Лотар. Вероятността Бербо да се върне обаче клони към нула.

Иначе националният отбор си отмъсти на Кипър и победи с 1:0 на острова на Афродита. Разликата е, че победата дойде в контрола. А в световната квалификация през 2009-а ни направиха на пух и прах - 1:4.
Възкресението на България при Лотар Матеус става все по-ярко. Откакто немската легенда пое националите, сме пуснали само един гол от игра в шест мача - при 0:1 от Сърбия в контрола. Останалите две попадения във вратата ни са от дузпи (срещу Естония).

Мартин Петров доказа прякора си Свръхзвуков в 35-ата минута. Нападателят на Болтън се измъкна отляво, с десния крак финтира вратаря и с левия от малък ъгъл заби - 1:0. Това бе 19-и гол за Петров в тима. Преди това и Кипър можеше да поведе, но попадение на Митидис беше отменен заради спорна засада. Въпреки това българите бяха явно по-добрият отбор, подкрепяни от 2000 сънародници в Ларнака.

В 101-вия си мач за националния капитанът Стилиян Петров дирижираше центъра на терена. Отборът отново показа голямо желание, направи хубави атаки, но отново липсваше увереността в завършващия удар.
Матеус остави единствено защитата в сравнение с мача срещу Швейцария. За разлика от кипърския си колега Ангелос Анастасиадис, който вероятно ще бъде уволнен, германецът направи само две смени. Титулярни места получиха наказаният срещу швейцарците Мартин Петров, Цветан Генков, Владимир Гаджев и Владислав Стоянов. Като резерва влязоха само Николай Димитров и Спас Делев (в 90-ата минута).

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !