Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

„Метрополис” в търсене на съвършеното тяло

отпечатай новината

11.04.2011 17:45 | Видян 3257 пъти

„Метрополис” в търсене на съвършеното тяло

В поредното издание на „Метрополис”, предаването, което единствено в българския тв ефир може да обиколи 70 страни едновременно, зрителите ще пропътуват разстоянието от Централна Америка през Южна Африка, Египет и Турция в търсене на перфектното тяло. Какви са естетическите критерии за красиво тяло в различните точки на планетата ще проследи по Нова ТВ водещият Живко Константинов през погледа на кореспондентите на предаването по света.

В епохата на новите технологии за разкрасяване, бодибилдинга и спа индустрията методите за отслабване на жените в Никарагуа са направо шокиращи. Докато в България поставянето на гипс е свързано в неприятни емоции, то за дамите в латиноамериканската република е истинска радост. За да се вталят те се пъхат в специално отлят гипсов корсет, чрез който за пет дни се разделят с 6 до 8 см от талията си. Въпреки неудобството и болката от корсета, резултатите са повече от задоволителни.

В далечна Замбия обаче красотата се измерва по цвета на лицето. Една от популярните разкрасителни процедури сред местните жители в Южна Африка е избелването на кожата на лицето. Докато в Северната част на Черния континент критериите за съвършена визия са съвсем различни. Лига на необикновените мустаци са сформирали мъжете в Египет, където не е толкова от значение какви са формите на тялото. За да е красив и желан един мъж тук, трябва да е отгледал дълъг и засукан мустак. В Турция по-силната половина от човечеството залага на метросексуалния подход в поддържането на перфектна фигура. Тук обезкосмяването и използването на всякакви разкрасителни мазила е на особена почит.

В България „Метрополис” ще ни срещне с дякон Джовани от храм-паметник „Свети Александър Невски”, който след всяка сутрешна литургия се отдава на страстта си към фитнеса. За Божия служител религията и грижата за красиво тяло вървят ръка за ръка. Според Дякон Джовани занемаряването на тялото е също толкова недопустимо и греховно, както и небрежността към душата.

Суета или необходимост е поддържането на перфектно тяло в днешно време, предимство или крайност в индивидуалните човешки търсения, здраве или търговски подход – това са генералните питания, които водещият Живко Константинов ще постави на фокус във вторник вечер точно в 20:30 часа по Нова ТВ.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !