Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Прогнози, които се сбъдват

отпечатай новината

15.04.2011 10:46 | Видян 2593 пъти | Гласували 1

Прогнози, които се сбъдват

Помните ли преди 3 седмици как питахме Владо Каролев какъв консултант ще бъде за Белене, с кого, дали за 130 МИЛИОНА и той обясняваше, че ще убеждава, заедно с HSBC световното обществено мнение колко ни е готин АЕЦ-ът.

Тогава от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма стреснати, трогнати, но не и очаровани се чудеха защо точно сега ги питаме, откъде – накъде и т.н. Чудеха се защо пък подозираме, че министри с очила натискали руснаците за подобен контракт, иначе – лошо. От МИЕТ не казват и досега какъв точно е предметът на договора със свръхскъпите съветници от по света и у нас.

Е, нашите прогнози се сбъднаха. Ако консултантите ще вземат 60 и няколко милиона евро по сделката за Белене, значи ще сме близо до споменатите от нас 130 милиона лева. Договорът е налице. Бунтът на Трайчо Трайков пък изведнъж угасна, оказа се буря в чаша вода.

А внезапно се появиха и още едни консултанти – сега пък французите от Арева.

Може и да не сме прави, но дали ще имаме някога истинска информация по подробностите около големия казус Белене, за да напишем всичко онова, за което сега ни се налага само да питаме и да гадаем?

За съжаление и други наши съмнения, че далечната цел на един олигарх като купува медии и твърди, че дори не очаква да печели от тях, е обществено влияние, се споделят от фарма-гилдията. Открито писмо до премиера от браншовици е само една илюстрация към обскъжданата публично тези дни тема за първия милион на най-модния бизнесмен в страната – Огнян Донев.
Ще прочетете от архивите, които са живи, кой и как приватизира София в рамките на приятелски кръг или обръч от фирми, както нарича подобна схема бай Доган.

Ние никого не съдим. Но сме длъжни да информираме обществото. Такава е работата на свободните медии.

На вас пожелаваме по-добра седмица до другия петък!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !