Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

София ще танцува латино, хип-хоп и брейк от 30 април до 8 май

отпечатай новината

27.04.2011 13:00 | Видян 3097 пъти

София ще танцува латино, хип-хоп и брейк от 30 април до 8 май

Старт на петото издание на традиционния пролетен Латино Карнавал тази събота, 30 април,  ще даде Памбос Агапиу точно в 17:30 часа на площад „Княз Александър Първи”, паркингът пред БНБ. Той заедно със Столична Община са главните виновници вече пета година по ред София да има свой Уличен Карнавал, подобно на големите танцови паради в други точки по света. Латино Карнавалът беше изместен с две седмици напред заради изненадващо ниските температури преди Великден. Тази година танцовото шествие ще се установи на пешеходната зона на бул. „Витоша”, където представленията ще продължат от 18:00 до 20:00 часа.

Три танцуващи камиона като импровизирани сцени ще пресекат центъра на София. Няколко часа на безгрижие и неповторимо веселие ще подарят горещите танцьори на минувачите. Една от сцените на колела ще даде началото  на  Седмия Международен Танцов Фестивал, който ще се проведе от 6 до 8 май в София. Вторият камион ще е с музиката на The Voice Open Dance Stage и ще побере всички хип-хоп и брейк танцьори. Докато третата подвижна сцена ще бъде на Столична Община и Pambos Dancing Center, които са съ-организатори на събитието.  Участие в карнавала ще вземат и софийските школи The Center /хип-хоп/, MakosaNostra /брейк денс/, Street Salseros, Palante, Salsa Ritmo, Salsa La Vista, Dance Academy и много други.

Веднага след Карнавала на 30 април танцовата щафета ще поемат участниците в Седмия Международен Танцов Фестивал, който започва още в петък на 5 май и ще продължи до 8 май. Двете мероприятия са част от Календара на културните събития на Столична Община. За седми път в София отново ще съберат най-изкусните и изявени танцьори и инструктори в латино танците, хип-хоп и брейк музиката, MTV танците и contemporary.
Мероприятието се организира от „Фиеста Тийм” и е предназначено едновременно за любители, които активно се занимават с танцуване, както и за хора, които са почитатели на тези жанрове музика или искат да се запознаят с тях.

Дневната програма на Фестивала ще включи възможност за обогатяване на танцовата култура и умения на посетителите с уроци по хип-хоп, брейк, contemporary, MTV танци, салса, бачата, регетон, меренге, зук, кизомба и други. Уъркшопите ще са разделени на различни нива на танцуване, така че дори и никога да не сте пробвали стъпките на някой от тези танци, ще се докоснете до тайната и вълшебството на ритмите.

За първи път  в историята на Фестивала ще бъдат проведени и уроци на открито на площада пред НДК в рамките на THE VOICE OPEN DANCE STAGE. Заниманията ще бъдат абсолютно безплатни за всички желаещи да се включат. Така магията на танца ще привлече случайни хора и минувачи, на които този тип изкуство доставя удоволствие.

Предвиждат се парти зали със САЛСА, КАРИБСКА и ХИП ХОП и БРЕЙК музика. Тук всеки може да стане свидетел на сближаващата сила на танца, където националността, социалният статус, езикът или културата нямат никакво значение за общуването между хората. Вечерите на фестивала са посветени на интересни шоу програми, състезания и DJ партита.

Цените на билетите за Фестивала са между 10 и 30 лева и могат да бъдат закупени от Билетната каса на НДК и www.eventim.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !