Васко Василев и солисти на Ковънт...

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със...

Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Хиените: Да изчезнеш за 30 секунди

отпечатай новината

04.05.2011 15:00 | Видян 2357 пъти

Хиените: Да изчезнеш за 30 секунди

Автокрадци сложиха в джоба си знаменития герой на Никълъс Кейдж – Мемфис Рейнс от филма Да изчезнеш за 60 секунди. Членовете на организираната престъпна група за кражби на луксозни автомобили - предимно BMW-та, поставиха рекорд за скоростта за извършване на нелегалната дейност. Времето, което им е било необходимо, за да отмъкнат кола, е 30 секунди.Наполовина по-малко от това, което е нужно на легендата Мемфис.

Най-сетне обаче бандата беше заловена при спецоперацията на МВР, носеща названието -  Хиените. Това съобщи на пресконференция в Пловдив старши комисар Тодор Чонов, шеф на Областната дирекция на МВР-Пловдив.

Акцията на МВР бе осъществена на 1 май на територията на три областни дирекции - Велико Търново, Пазарджик и Пловдив, като по време на преследването един от автокрадците бе застрелян, а трима пловдивски полицаи бяха ранени.

По думите на Тодор Чонов престъпниците са действали със специални техники и лаптопи за рестартиране на алармите на автомобилите и са разполагали с цялата съвременна техника за кражби.

Установено е, че в рамките на 30 секунди крадците отключват, палят и потеглят с колата, което по думите на Чонов означава, че те използват специализирана съвременна техника за неутрализиране на защитните й системи.

Факт е още, че групата е действала изключително експедитивно – за една нощ краде два автомобила, каза полицейският началник.

Чонов съобщи, че след акцията, при която бе задържан един мъж от София, миналата нощ са арестувани още двама във Велико Търново. Други двама пък са обявени за издирване. Предполага се, че единият, с прякор Картофа, е тарторът на групата. И двамата, които се издирват, са от региона на Пазарджик.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !