Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen....

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Принцовете Уилиам и Хари си ходели все гладни

отпечатай новината

07.05.2011 09:00 | Видян 4928 пъти

Принцовете Уилиам и Хари си ходели все гладни

Оказа се, че да бъдеш малък принц в ДВОРА на британската кралица съвсем не е забавно, още по-малко пък е живот-мечта.
Децата на покойната принцеса Даяна често си ходели и си лягали гладни, разкрива италианската телевизия РАИ1. Като малки двамата били доста палави и баба им – Елизабет ІІ, приложила нетрадиционни методи при възпитанието им.

Тя наредила да се заключат вратите на стаите, където се намирали кралските хладилници, за да не могат малчуганите със синя кръв да ядат, когато си искат. Така тя смятала, че ще ги приучи да спазват протокола и да се хранят, както е предвидено според 10-вековните традиции на короната.
Протоколът по време на хранене обаче има една характерна особеност. Храненето приключва в мига, в който кралицата се нахрани. Ако не е гладна и не докосне храната, никой на масата няма право да яде. Ако дъвче бързо и нагъва като невидяла, а някой – примерно малко дете, не й е на скоростта, ще си остане гладно. Традиции...

Така Уилям и Хари гладували през цялото си детство и дори като тийнейджъри. За първи път принцовете успели да хапнат до насита едва през лятото на 1997 г. (Уилс тогава е вече на 15), докато били с майка си на вилата в Сен Тропе и на яхтата на нейния любим - милионера Доди Ал Файед. Там хладилниците били отворени за тях по всяко време и двамата наследници на короната ненаситно ги наобикаляли, изтощени от плуване и игри.

Друга особеност на кралицата била необичайната й пестеливост по отношение на домакинството. Пословична е придирчивостта й към фамилния бюджет. Винаги за пример се дава виното. Тя отделила лимит за цена на бутилка червено, което както се знае е по-скъпо от бялото. От джоба на владетелката могат да се дадат между 9.50 до 15 евро за бутилка (18 - 28 лв.). Тоест на кралската трапеза се сервира средно по камество вино, купено от супермаркета. А не божествени еликсири, както вероятно си представят мнозина.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !