Любимката на шеф Ангелов си тръгна от...

Любимката на шеф Виктор Ангелов - Симона, по-известна...

Съдебен спор върна Нана Гладуиш в...

Уникалният за българския телевизионен ефир формат...

Бертолучи от инвалидната количка: Де Ниро, давай Палмата

отпечатай новината

11.05.2011 17:30 | Видян 2696 пъти | Гласували 1

Бертолучи от инвалидната количка: Де Ниро, давай Палмата

"Още преди да е започнал официално фестивалът казвам, ако някой някога се почувства недоволен от решение на журито, да не ми се оплаква. Такъв е животът", каза вчера шефът на журито за Златната палма Робърт Де Нирои. Великият актьор избра 19', за да поздрави България. Как? Ще разберете идната седмица.

В журито на Де Ниро са събрани много звезди. Джуд Лоу беше елегантен в сивия си костюм, доволно позира за обективите по време на срещата с медиите, но остана почти безмълвен. Същото стори и Ума Търман, която предпочиташе да пуска шеги, вместо да дава мъдри оценки на киното, живота и световната криза. Тя дойде с тъмни очила като истинска звезда, свали ги, после пак ги сложи.

Най-изненадващото пристигане обаче направи Бернардо Бертолучи, който бе докаран на инвалидна количка. "Доживях 47 години след първото ми идване в Кан, на четвъртия път да взема награда. Преди бях тук с филми. Сега Де Ниро ще ми дава почетна Златна палма. Тъкмо щях да се отказвам да снимам, но преди една година прочетох книга, наречена Аз и ти и си помислих: Защо 3D и се използва само за екшъни и фентъзи. Време е да се направи романтичен филм за новия киноформат. Няма да ми трябва много - двама актьори, стая и камера", разказа гениалният италианец, който говори с финес на всички европейски езици. По повод новия си проект той естествено бе подкачен за Последно танго в Париж. "Ами, бях полудял за година, след като излезе този филм. А Брандо ми се обиди и не искаше да ме вижда не помня колко време. Хубавото е, че този мой филм не просто трупа години, но и не остарява", разказа ветеранът.

Така той метна камък в градината на колегата си Уди Алън. Американският класик откри фестивала с Полунощи в Париж. Историята е едновременно лековата, но и разказана с чувство за еврейски хумор в характерния стил на режисьора. Подиграва се с Америка и нейното Чаено парти, а освен това и върши идеална работа за промоцията на Париж. Филмът започва с 3-4 минути кадри от най-приятните места в Града на светлината.

До последния момент в Кан се очакваше Карла Бруни, но тя избегна срещата с медиите. Така спести въпросите дали наистина е бременна и остави на колегите си Оуен Уилсън и Ейдриан Броуди да говорят за филма, в който тя и без друго играе в 3 сцени с обща дължина около 5 минути.

"Напълно я разбирам - отсъди Алън - кацнах сутринта, на обед - фотосеанс, пресконференция, интервюта за френската преса, ткриване на феста, партита. Утре - интервюта, интервюта, интервюта и ЧАО. Все още обичам този живот, но той не е за всеки. А за Карла ще кажа - много е красива. Не я познавах преди. Бяха ни поканили с жена ми на вечеря у тях. Предложих й малката роля с 3 дни ангажимент. Тя не само прие, но единия път доведе и съпруга си на снимките. Той също е пич", докладва Алън.

Снимка: бта

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !