Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Бербо бойкотира купона на Юнайтед

отпечатай новината

17.05.2011 13:30 | Видян 3819 пъти

Бербо бойкотира купона на Юнайтед

Изглежда, вече нищо не радва Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед. Нито мястото му в Топ 100 на най-богатите спортисти на Острова, нито дори втората му титла с Червените дяволи не върна усмивката на лицето му. Бербо, който игра само последните 9 минути при равенството 1:1 с Блекбърн, подпечатало рекордното 19-о злато на Юнайтед във Висшата лига, изглеждал повече от мрачен на купона на отбора, отбелязват английските медии. Папараци свидетелстват, че само той отказал да пие алкохол (близнал само глътка шампионско шампанско) и изобщо не се отлепил от масата, докато останалите от Юнайтед превземали дансинга в нощен клуб в Манчестър. Той едва вдигнал чашата си, когато най-активният и в пиенето, и в танците – Рио Фърдинанд, отишъл да му налива уиски. Най-близо до Бербо през цялото време бил сърбинът Неманя Видич, който показал балканска солидарност с настроението му. 

„Това е тихият бойкот на вечно мълчаливия българин за това, че в последните мачове не помирисва терена“, пишат таблоидите отвъд Ламанша“, като отбелязват, че 30-годишният бивш капитан на националния отбор има най-голям принос за титлата.
Въпреки че Бербо изгуби своето титулярно място в последно време, а от Манчестър Юнайтед все още не са му предложили нов договор, той изигра най-силния си сезон с фланелката на Червените дяволи, а може би и изобщо в кариерата. Ето какво показват цифрите - 21 гола, първо място в подреждането при голмайсторите, място в идеалния отбор за сезона...Бербатов стана първият футболист в историята на Манчестър Юнайтед от Втората световна война насам, който отбелязва хеттрик на вечния враг Ливърпул. С петте си гола срещу Блекбърн нападателят влезе в историята на Висшата лига с най-много отбелязани голове от един футболист в рамките на един мач.

По този показател той се изравни с легендата на Нюкасъл Алън Шиърър, вкарал пет във вратата на Шефилд Уензди, Анди Коул, разписал се пет пъти срещу Ипсуич с екипа на Манчестър Юнайтед, и Джермейн Дефоу, вкарал пет гола за Тотнъм в мач срещу Уигън. Бербатов има три хеттрика за сезона, изравнявайки постиженията на Руд ван Нистелрой и идола си Шиърър

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !