Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Талисманът на кампанията на „Четири лапи” срещу опитите с животни идва в София

отпечатай новината

17.05.2011 16:00 | Видян 2947 пъти

Талисманът на кампанията на „Четири лапи” срещу опитите с животни идва в София

Този Великден отбеляза началото на европейската обиколка на зайката Бел, която е талисманът на „Четири лапи” в кампанията „Да спрем грозното лице на изпитваната върху животни козметика”. Бел започна обиколката си на 19 април от Хамбург, Германия, като сред страните, които белият заек вече посети са Германия, Австрия, Холандия и Румъния.

България също е част от обиколката на Бел. На 17 май в София талисманът на „Четири лапи” ще се срещне с много поддръжници на кампанията срещу използването на животни в лабораториите. В 15:00 заедно с екип на „Четири лапи”, бялата зайка ще тръгне на обиколка из града – от СУ „Св. Климент Охридски” към кино Одеон, през ул. „Граф Игнатиев” и до бул. „Витоша”.

Очаква се популярната актриса Йоана Буковска подкрепи кампанията на „Четири лапи” и да застане редом до Бел в усилията й да събере повече подкрепа и подписи на петицията. Актрисата ще дойде за началото на обиколката на Бел в София пред СУ „Св. Климент Охридски”.

По време на обиколката си из София Бел с удоволствие ще разговаря с граждани и ще ги приканва да подпишат петицията на „Четири лапи”, призоваваща европейските политици да спазят обещанието си за забрана на продажбата на изпитваната върху животни козметика през 2013. Освен това Бел ще раздава на минувачите мостри от био-сертифицирана козметика и лакомства.

Бел не одобрява забавянето на забраната и затова предприе обиколка из столиците на няколко европейски държави, за да събере подкрепа за въвеждането на пълната забрана през 2013 в Еропейския съюз.

Бел е много разтревожена, защото нейните приятели, държани в лаборатории извън Европейския съюз, ще продължат да страдат в името на хорската суета, ако забраната не влезе в действие. Забраната за продажбата на изпитвана върху животни козметика трябва да влезе в сила без допълнително обсъждане. Повече от 20,000 души в Европа вече подписаха петицията, но „Четири лапи” се нуждае от  повече поддръжници, за да накара европейските политици да осъзнаят, че европейските граждани не биха се примирили с отлагане на забраната и крайния срок.

След посещението си в София Бел ще отпътува към Лондон, където я очакват още срещи с привърженици на кампанията.

„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика.

У нас „Четири лапи” е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо, с проектите си за кастриране на бездомни животни и с парка за големи котки Лайънсрок, който миналата седмица прие две нови животни от България – лъвицата Багира и тигърът Мартин. Всички проекти и кампании на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от близо половин милион поддръжници на организацията от целия свят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !