Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Incognito, Jazzanova и Kraak & Smaak в Созопол

отпечатай новината

17.05.2011 18:00 | Видян 2382 пъти

Incognito, Jazzanova и Kraak & Smaak в Созопол

На 30 юни и 1 юли на плажа на къмпинг Градина до Созопол ще се състои първото издание на Sozopol Fest – July Morning!

Новият музикален фестивал ще предложи на българската публика свежо и различно забавление за ударен старт на активния летен сезон.

Събитието ще се състои в два поредни дни на плажовете на къмпинг Градина до Созопол, където традиционното посрещане на първия юлски изгрев ще бъде под звуците на качествена селекция от иновативни световни и български изпълнители, групи, диджеи и продуценти.

Музика в стиловете Soul, Dance, Funk, Disco, Lounge, Jazz, Nu Jazz, Smooth Jazz, Latino Jazz,  Acid Jazz и др ще звучи 48 часа нон стоп, а на сцената ще се качат 9 банди и 15 диджея. Селекцията на хедлайнерите включва както световноизвестни, така и едни от най-добрите български групи, диджеи и продуценти.

Сред допълнителните атракции ще бъдат уроци по екстремни спортове, плажни забавления и други изненади, които тепърва ще бъдат разкрити!

Първите трима обявени хедлайнери са ветераните на acid jazz сцената и доказани любимци на българската публика Incognito, култовото продуцентско трио Kraak & Smaak, които идват за първи път у нас с цялата си live банда и ню джаз легендата Jürgen von Knoblauch от Jazzanova.

Ето малко повече за тях:

Incognito

Инкогнито е една от най-известните британски ейсид  джаз банди, навършваща през 2011-а точно 30 години от издаването на първия си албум – Jazz Funk . На Sozopol Fest Инкогнито ще представят последния си, 14-ти албум - Transatlantic RPM (2010).

За цялата си история групата е работила и делила сцени с легенди като Стиви Уондър, Earth Wind & Fire, Kool & The Gang, Марвин Гей и кой ли още не. С винаги различен състав, Инкогнито са сред любимците на българската публика и именно тази любов е причината те да продължават да се връщат у нас през няколко години, с всеки нов албум и турне.

Централна фигура в проекта е Жан-Пол „Блуи” Муник – основател, фронтмен, китарист, певец, продуцент и композитор на музиката на Инкогнито. Други забележителни членове на групата през годините са Джоселин Браун, Карлийн Андерсън, Тони Момрел, Джой Малкъм и Мейса Лийк, чиито гласове са оставили своя отпечатък в едни от най-известните и обичани от публиката в цял свят хитове на формацията.

На официалния сайт на групата Блуи споделя, че ако трябва да отличи някои концерти с най-запомняща се атмосфера и публика, то това са гостуванията на Инкогнито в София с особено позитивния и силно емоционален заряд на българските им почитатели.
Сега е време за нова и още по-наелектризираща среща!

Kraak & Smaak Live Band

Култовото холандско DJ и продуцентско трио Kraak & Smaak идва за първи път в България в пълен състав, с група на живо. Концертът, който ще изнесат на сцената, на Sozopol Fest е част от европейското им турне ELECTRIC HUSTLE TOUR 2011 по повод новия им албум. Electric Hustle е трета студийна работа на триото, която обещава не просто да задоволи нарастващата армия от фенове, а и да им спечели  много нови.

До момента  Kraak & Smaak са работили с имена, като Jamiroquai, Richard Dorfmeister, Hurts, Fedde le Grand, Maxwell, Junkie XL, Sam Sparro, Darwin Deez, Sander Kleinenberg.

Electric Hustle е по-електронен от предишните им албуми и стилово се движи без усилие от ню диско до дийп електрофънк. Повечето песни са записани с новата певица на бандата Lex Empress, както и с познатия ни MC Sebastian, блус вокала от Великобритания John Turrell и холандката Janne Schra. Световната премиера на албума беше на 22 април.

Jazzanova

Jazzanova е берлинска формация, създадена през 1995 г. от едни от най-проспериращите немски диджеи и продуценти: Александър Барк, Росков Кречман, Клаас Брийлер, Аксел Рейнемер, Щефан Лайзеринг и Юрген Кноблаух. Резултатът от тяхната съвместна дейност е неповторим стил - смесица от соул, ню-джаз и броукън бийт теми, преплетени в универсален груув. Свързани са също и със създаването на лейбълите Compost Records и Sonar Kollektiv.

През годините Jazzanova се утвърждават като иновативни ремиксатори, а сред артистите, които са им се доверили, са Lenny Kravitz, Marschmellows, Incognito, 4Hero и десетки други изпълнители и групи.

Пред българската публика с диджей сет ще се представи Jürgen von Knoblauch, един от
двамата диджеи на Jazzanova. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !