Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

НАП подгони и магарето Марк О’Селски

отпечатай новината

19.05.2011 15:20 | Видян 2226 пъти

НАП подгони и магарето Марк О’Селски

Магарето Марк О’Селски почерпи шефа на НАП Красимир Стефанов с три малки уискита в студиото на вечерното шоу „На инат” по Нова ТВ в сряда. „Чух признанието Ви в едно друго предаване, че пропявате след третото уиски и реших да Ви почерпя, за да си изпеете всичко днес.” – обърна се водещият към Красимир Стефанов.

Шефът на НАП обаче веднага направи забележка на магарето, че му е объркал мярката, защото той пропявал чак след третото голямо уиски. Стефанов контрира Марк с ответна изненада и заяви, че на път към студиото е помолил своите експерти да проверят, дали лицето Марк О’Селски има подавани декларации и обявени доходи пред Националната Агенция по Приходите. Той дори връчи на водещия празна декларация с неговото име и препоръка до края на предаването да си я попълни и предаде. „Ако искате да Ви отстъпя сега на Вас уискитата, за да си изпеете всичко.” – пошегува се Стефанов с анимационния водещ. Марк обясни, че е лице с двойно гражданство и затова няма как да бъде притиснат от НАП. „Ще видим!” – закани се гостът с усмивка.

„Криенето на данъци е национален спорт.” – заяви Красимир Стефанов и даде за пример спечелените от телевизионни игри пари, които обикновено не се декларирали и върху тях не се плащали данъци. Само за 2009г. към 67 човека били изплатени 1.800 000лв. от една медия, а никой не бил платил данъци за тези пари. „Задължение на получателя на дохода е да го декларира.” – категорично заяви шефът на НАП и допълни, че точно в момента тече разследване за доходи от телевизионни игри.

В „На инат” Стефанов изказа мнение, че средната класа в България не била добре развита, имало или много богати или доста бедни граждани. „Но аз се надявaм, че като се завърти добре икономиката, ще се оформи и стабилна средна класа, която е истинската движеща сила в една държава.” – каза той. На въпрос, как може да се определи един човек като богат или поне над средната класа, Красимир Стефанов отговори: „В НАП имаме звено за големи данъкоплатци и за да попаднеш в него, трябва да имаш доход над 500 000лв. за изминалата година.”

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !