Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

TILT В ЗАТВОРИТЕ

отпечатай новината

25.05.2011 14:00 | Видян 4528 пъти

TILT В ЗАТВОРИТЕ

Продуцентите на филма TILT организират специални прожекции в затворите. Прожекциите започнаха в Централен софийски затвор в петък, 13 май, а следващите се проведоха през миналата седмица, 16-20 май. Това е съвместна инициатива на „Чучков Брадърс“ и Министерство на правосъдието в лицето на Главна дирекция изпълнение на наказанията.

Според Иванка Василева, началник сектор СДВР при затвора гр. София, това не се е случвало през последните 20 години.
Затворниците сами са работили и са сковали импровизиран кино екран. Общо броя на прожекциите ще бъдат 7. Само в Централен Софийски затвор филмът ще бъде гледан от около 500 човека. Единствено затворниците с доживотни присъди ще трябва да го гледат на телевизор, защото те не могат да бъдат изкарвани поради съображения за сигурност.

На първата прожекция имаше около 40 души, като се оказа, че от тях само двама са били на кино изобщо в живота си. За останалите TILT не беше просто новият български филм а първият филм на кино. "За пореден път на част от лишените от свобода се предоставя нещо за първи път- първо кино в киносалон" коментира г-жа Василева. „Филмът е изключително вълнуващ. Предизвика сантименти към отминалото общество. Реализъм, силни личности с истински диалози!” – коментира затворникът Н.К.

"Идеята беше да достигнем до тези хора, които няма как да гледат филма по друг начин и се надяваме той да бъде приятно изживяване за тях," каза режисьорът на TILT Виктор Чучков-син.
"Коментарите на зрителите са показателни - те разказват за своите преживявания, идентифицират се с героите, споделят за несправедливостите на съдбата. А филмът всъщност дава и искрица надежда, произтичаща от избора на героя, че справедливостта все пак е ценна!," допълва г-жа Василева.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !