Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Самодейци величаят Бойко с „превъзходителство“

отпечатай новината

25.05.2011 15:20 | Видян 3098 пъти

Самодейци величаят Бойко с „превъзходителство“

Председателят на Съюза на народните читалища проф. Стоян Денчев награди премиера Бойко Борисов с бяла амфора със златен надпис 100 години читалищна дейност.
Министър-председателят получи икона и със сертификат за заслуги. „Нямаше нужда“, каза скромно Борисов и благодари за наградите.

Той бе на откриването на извънредния 32-и юбилеен конгрес на Съюза на народните читалища (СНЧ), който отбелязва 100 години от създаването си.
Председателят на СНЧ Стоян Денчев нарече Борисов „Негово превъзходителство“, което е обръщение към посланиците .

„Днес е изключителен празник за нас. Дал съм своята лепта към читалищата в Банкя и като кмет на София, и сега, заяви премиерът. „Над 3400 читалища има в България, не зная дали знаете. Когато искаха да извадят Съюза на народните читалища от Закона за читалищата, се намесих навреме и затова днес мога спокойно да честитя този 32-ри конгрес, 100 години откакто Съюзът е създаден, над 155 г. от началото на читалищната дейност у нас”, продължи той. Гост на конгреса на СНЧ бе и кметът на София Йорданка Фандъкова. „Мястото и ролята на българските читалища нямат алтернатива“, заяви тя.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !