Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Любо Чука - от бияча на Таки до звезда в свободните боеве

отпечатай новината

27.05.2011 12:20 | Видян 35701 пъти | Гласували 2

Любо Чука - от бияча на Таки до звезда в свободните боеве

Една от бързо изгряващите звезди в свободните боеве Любо Симеонов, по-популярен като Любо Чука продължава шеметната си трансформация от бияча на Таки в една от родните звезди в професионалните бойни спортове.

Исполинът, който е гребец, излиза на сцената в края на 90-те години на миналия век, като заедно с брат си Славчо и братовчед им Любо Костадинов-Младежа оглавяват наказателната бригада на ВИС. Двамата произхождат от бедно семейство, като заради пари са принудени да станат част от криминалния контингент. Групата бързо става известна в ъндърграунд средите, като бандата на чуковете и се сдобива с мрачна слава.

Бандата на чуковете
 

Въоръжението им било 30 килограмови чукове, които според очевидци изглеждали като сламки в ръцете на здравеняците. Говори се упорито, че конкурентните дилъри на Златко Баретата са били потрошавани, откъсвани им са крайниците и са им били избождани очите именно от хората на Христофорос Аманатидис-Таки. Най-вече благодарение на юмруците на Любо Чука и брат му, Таки владее улиците в България.
Жертви на ударната група, оцелели след побой, описват Любо и аверите му като изключително жестоки хора.

Любопитен факт е, че всички свидетелстват, че Любо може да е хладнокръвен побойник, но не и убиец. Пратил е в болница десетки, но никога не е стигал до отнемането на човешки живот.
Освен с дюлгерските инструменти бандата действа и със самурайски мечове. През 2002 г. в столичния квартал Зона Б-5 по поръчка на Косьо Самоковеца е нападнат сирийския бизнесмен Бахзад.

Четири години групата се вихри, раздавайки правосъдие независимо дали става дума за дилъри на наркотици, за разясняване на правила за продажбата на нелицензиран софтуер на площад "Славейков" или пък на някой, който донася на  полицията.
В края на октомври 2003 г. с изчезването на Мето Илиенски и убийството на Косьо Самоковеца обаче ситуацията се променя.

 

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !