Сашо Кадиев и любимата му Ивелина...

Моделът Ивелина Чоева разкри подробности за...

Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Валери Симеонов: Правя фронт, защото сме във военно положение

отпечатай новината

29.05.2011 09:00 | Видян 6916 пъти | Гласували 5

Валери Симеонов: Правя фронт, защото сме във военно положение

Биография:

Валери Симеонов е роден 14 март 1955 г в град Долни чифлик, Област Варна в семейство на военен и учителка. Завършва електроинженерство във ВМЕИ – София. Две години работи на аерогарата и пристанището в Бургас. Три години е електромеханик на риболовен траулер. От 1985 до 1991 г. работи като енергетик на прокатна линия в металургично предприятие. През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати. На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ с първата новинарска емисия.

На местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия АТАКА за председател на Общинския съвет в Бургас в коалиция с партия ГЕРБ. През януари 2009 г. подава оставка, защото Общинският съвет  приема решение за предоставяне на парцел за изграждане на джамия. След раздялата с АТАКА е лидер на групата Независими в Общинския съвет на Бургас. В момента регистрира своя партия -  Национален фронт за спасение на България.


Защо избрахте да наречете партията Национален фронт за спасение на България? Защо точно “фронт”?

“Национален”, защото става въпрос на първо място за национална организация. “Фронт”, защото става въпрос и за една непрекъсната битка за България. “Спасение”, защото страната ни е пред изчезване както в демографски, така и в териториален план. За жалост има изключително сериозен риск за нашите деца и внуци България да я няма.

Щом правите фронт, това значи ли, че положението в България е военно?

Да, положението в България е военно от гледна точка на това, че спрямо нея се прилага една тиха политика с цел ликвидиране на държавата. За което ни предупреждаваше още бащата на модерния български национализъм Николай Хайтов. Има също така риск в близко време, на базата на една верска инвазия, да бъдат направени опити за изкореняването на национализма в България, така както се случи и в Кипър.

Какво и как трябва да се промени?

Чисто и просто трябва да започнем да защитаваме националните интереси, интересите на българите и на собствената си държава.

Кога ще свърши кризата у нас – моралната и материалната?

Кризата ще свърши тогава, когато бъдат ликвидирани причините за нейното наличие. С две думи, трябва да се започне с възраждането на българския дух, на българския патриотизъм и  национализъм. По друг начин казано, от една страна, трябва да се изгради ясното съзнание, че сме българи и че сме една достатъчно древна и достойна нация, която има право на съществуване много повече, отколкото всички останали нации в Европейския съюз. И, от друга страна, в икономически план трябва да намерим начин да се справим така, че синовете и дъщерите на България да не търсят препитание в другите държави. Тогава най-после кризата ще свърши.

Къде греши Волен Сидеров в политиката си и защо АТАКА се проваля?

Волен Сидеров не греши в политиката си. Той просто се обърна на сто и осемдесет градуса след второто си влизане в българския парламент. Забрави всички принципи на партия АТАКА. Излъга своите избиратели като коренно промени политиката си, залепяйки се за ГЕРБ и за Бойко Борисов. А Волен определяше този човек като “продажен политик”, като човек, който прокарва проислямските тенденции в българската политика.

Все пак, всички станахме свидетели как буквално в рамките на два-три дни след последните избори Сидеров оказа пълна подкрепа на ГЕРБ. И то безусловна. Това беше и причината да загуби електората си. Хората разбраха, че са измамени. АТАКА не пожъна успехи и защото се превърна в една мутация на националистическа партия, която няма абсолютно нищо общо с национализма. В крайна сметка те не предприеха нищо в парламента в изпълнение на своите принципи, с които привличаха своите избиратели. Така АТАКА стана една партия на статуквото, на управлението и се превърна във филиал на ГЕРБ. Няма начин да пожънат успехи, по-скоро обратното - нормално е това, че загубиха своята поддръжка.

Има ли за Вас път назад към Волен Сидеров, все пак сте били близки и в чисто човешки, освен в политически план?

Не! Отговорът ми е не! Не мога по абсолютно никакъв начин да простя предателството. И то спрямо националните интереси. Не спрямо СКАТ, която го направи политик и лидер на парламентарна група. СКАТ фактически направи Волен Сидеров това, което е. Точно както в житейски план съратниците на Христос се отрекоха от него, така и той се отрече многократно от телевизията. Много по-важното обаче е това, че той се отрече от националните интереси и точно заради това за мене път назад към Волен няма.

Ще успеете ли да регистрирате своята партия НФСБ навреме и очаквате ли да има спънки?

Напълно възможно е да имаме спънки, възможно е и да не можем да го регистрираме. Всичко това е в ръцете на Софийския градски съд и така наречената независима съдебна система. Е, сега ще разберем дали наистина системата е независима или обслужва интересите на онези, които са на власт.

Имате ли наистина възможност да оберете вота на хората, симпатизиращи на АТАКА, които достигаха 10%?

Ако се борехме за два процента от избирателите, нямаше да регистрираме новата партия. Толкова са всичките останали симпатизанти на АТАКА – 2%. Не ни трябват. Искаме да привлечем симпатиите и подкрепата на истинските националисти. А това са тези хора, които разсъждават и поставят интересите на нашето време над всичко. По наша преценка те съвсем не са малко. Избирателите на АТАКА са ниска топка, ниска цел. А ние си поставяме много по-сериозни.

Какво е отношението Ви към останалите политически партии и формации и с кои от тях бихте могли да си партнирате?

Ние отричаме двадесет годишната политика на нихилизъм, която беше практикувана от партиите, които до момента управляваха. Но, от друга страна, за действия или решения в подкрепа на родината сме готови да подкрепим всяка партия, която прави нещо за България. Това е един доста нестандартен и нетипичен подход. Естествено ще отричаме и ще заклеймяваме всички решения, които са против интересите на родината и народа.

Кой ще бъде лидер на партията?

Лидерите са трима, защото ние залагаме на екипното ръководство, а не на създаването на поредната лидерска партия. Начело на организацията ще бъдат Данчо Хаджиев, общински съветник в София и управител на софийския клон на СКАТ, бургаският общински съветник Валентин Касабов, водещ в телевизия СКАТ, и аз самият.

Какви са очакванията Ви за местните избори в Бургас, където ще бъдете най-силни?

Ако бургазлии са оценили това, което правим вече повече от три години,  те ще гласуват за нас. А ако ли пък не, просто ще подкрепят статуквото. Говоря за това как със седем независими личности (при петдесет и един души в Общинския съвет) успяхме да постигнем немалко. Съумяхме да прокараме редица решения. В крайна сметка обаче не мога да бъда нито политолог, нито врачка, за да направя каквито и да било предвиждания и заключения отсега за вота наесен.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !