Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Българската песен в Евровизия събра баща и син на сцената

отпечатай новината

08.05.2008 10:00 | Видян 1506 пъти | Гласували 1

Българската песен в Евровизия събра баща и син на сцената

Музикантите от Бийтълс поколението очевидно не се спотайват, а напротив, и това важи особено за българските участници в Конкурса за песен на Евровизия 2008 – Deep Zone & Balthazar. Един от петте двигателя на формацията - китариста Любомир Савов, който всъщност е и баща на по-младия си колега DJ Dian, наскоро навърши 55 години, което го нарежда сред най-възрастните участници в конкурса въобще. Участието на Савов старши доказва за пореден път, че Евровизия е конкурс за всяка възраст, класа, пол и професия, и че за музиката няма граници. Приносът му към създаването на парчето е също така показателен и за това колко достъпно за всички е звученето на DJ, Take Me Away.

С участието си в Евровизия Любо намига и на утвърдените български и чуждестранни артисти, че могат да се конкурират с по-млади изпълнители и развява знамето на 70-те години с пълна сила. И ако някой твърди, че модерният денс саунд е само за новото поколение, нека чуе реге частта на Любо в DJ, Take Me Away.

Междувременно, докато Deep Zone & Balthazar промотират българската песен в Букурещ и Атина, MAD TV Гърция номинира видеото към парчето в категорията „Най-добър видеоклип” в годишните си музикални награди. Въпреки, че в момента родните музиканти са съсредоточени върху европейското си турне, българските медии не ги забравят и за момент. DJ, Take Me Away достигна първи места в националната диджей класация DJ Top Twenty, както и в чарта на БГ Радио.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !