Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Рекорд и победа за Димитър Илиев на рали „Сърбия” 2011

отпечатай новината

27.06.2011 10:20 | Видян 1738 пъти

Рекорд и победа за Димитър Илиев на рали „Сърбия” 2011

Димитър Илиев се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след победата на рали „Сърбия” 2011, втори кръг от Българския Рали Шампионат и кръг от Източно-европейската купа на ФИА. В края на съботния ден, петкратния рали шампион на България и неговия навигатор, Янаки Янакиев, имаха преднина от 47,3 сек. пред втория във временното класиране – Крум Дончев (Пежо 207 S2000), след като завършиха с топ времена във всичките девет етапа.

Екипажът на “VIVACOM Rally Team” продължи с доброто темпо и през неделния ден.  Доказателството за това е аванса от 1:05,6 минута пред втория – Петър Гьошев (Пежо 207 S2000). Трети в западната ни съседка завърши Крум Дончев (Пежо 207 S2000), който изостана на 1:22,5 минута от лидера.

С тази победа Димитър Илиев продължава да води във временното класиране както на Изтчно-европейската купа на ФИА, така и на Българския Рали Шампионат. Припомняме, че екипът на VIVACOM Rally Team спечели и първият кръг – рали „Траянови Врата”, където също взе максималния възможен брой точки с бонусите – общо 39.

Петкратният ни рали шампион има и друг повод за радост - той е първият състезател, печелил пет пъти рали „Сърбия”, в неговата 44-годишна история.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !