Не благодари на бг режисьора си К....

Изпълнителката на едната от двете главни роли във филма...

Палма за метресата на руски олигарх,...

Златната палма на 77-ия фестивал в Кан отиде при...

Северното Черноморие посреща юли с тридневен арт уикенд

отпечатай новината

29.06.2011 16:00 | Видян 4473 пъти

Северното Черноморие посреща юли с тридневен арт уикенд

След успешното “кубинско” начало на сезон 2011, едно от “най-горещите” места на българското Черноморие - Kaliakria Resort, ще посрещне юли с тридневен арт уикенд. За втора поредна година - от 1 до 3 юли 2011, в курортния комплекс ще се проведе Weeky Freaky - събитието, което среща различни сфери на градската култура - музика, графити, анимация, живопис и др.

Тази година летният уикенд ще стартира веднага след Джулай морнинг. На 1 юли ще бъде открита изложбата на Калоян Илиев – Кокимото - млад варненски художник, който само за 7 години има зад гърба си 13 самостоятелни изложби, 94 участия в национални и световни групови изложби и фестивали и 10 награди. Откриването на изложбата ще бъде придружено с музикалните изпълнения на Миленита, която отскоро радва феновете си и с главната си роля във филма "Лора от сутрин до вечер". Стилът й трудно може да бъде определен жанрово, но тя е един от малкото изпълнители в България, които сами пишат своите текстове и музика. Следва представяне на един от най-популярните български аниматори - Неделчо Богданов, по-известен с успешната онлайн поредица „Българ”, късометражните „Зверове”, „Професорът” и др.

Във втория ден на арт феста ще бъде открита изложба на керамични творби на Марта Димитрова, която експериментира в областта на съвременната керамика, както и изложба на скулптора Стефка Георгиева. Чрез преоткриването и пре-прочитането на отпадъчни, ненужни елементи, заети от съвременния постиндустриален живот, творбите й често обръщат внимание на важни екологични проблеми.

В следобедните часове на втория фестивален ден гостите на Kaliakria ще се забавляват с лятно парти около Totally Romantic Pool Bar с DJ Marten и лайф графити пърформънс на Ернесте Насимо – един от първите и най-разпознаваеми графити артисти в България и по света. Насимо се развива в тази сфера от повече от 15 години и историята му се простира назад до средата на 90-те, върху десетки влакови вагони, хиляди стени и платна. В момента представя експозицията “V.I.T.R.I.O.L” във Ванкувър – заглавието е абревиатура на латинската поговорка Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Ossultum, или алхимичната формула „Изучи вътрешността и ще откриеш скрития скъпоценен камък”.

 

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !