Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Резерва спаси Литекс от срам в Европа

отпечатай новината

14.07.2011 16:00 | Видян 1182 пъти

Резерва спаси Литекс от срам в Европа

Българският първенец Литекс започна с трудна победа атаката си към групите на Шампионската лига. Ловчанлии спечелиха с 2:1 срещу черногорския първенец Могрен (Будва). Двубоят се игра при убийствена жега на Градския стадион в Подгорица, а реваншът е след седмица в Ловеч. Срещата беше дебют за Любослав Пенев в евротурнирите начело на Литекс. В герой за оранжевите се превърна влезлият като резерва Светослав Тодоров, който донесе успеха с два гола за две минути.

Домакините от Черна гора поведоха в 15-ата минута, а Тоди, който влезе в 64-ата минута, обърна резултата до 2:1 с попадения в 77-ата и 79-ата. Трябва да се отбележи и прекрасното включване на младока Момчил Цветанов, който асистира и при двата гола. През целия мач Литекс владееше играта, нацели две греди и пропусна още много положения. Дебют с оранжевата фланелка направиха три от новите попълнения – уругваецът Роберт Флорес и бразилците Тиаго Мирасема и Селио Кодо, които тичаха като освободени от физическо.

”Знаех, че Морген ще играят защитно, на контри, така дойде и голът им. Ние сме свикнали срещу нас да играят по-защитно, това не ни притеснява. Имахме 13 чисти положения и е добре, че все пак реализирахме две от тях. Могрен е добър отбор, въпреки че имат продадени футболисти. Доволен съм, победа на чужд терен, повече не мога да искам от момчетата”, заяви Любо Пенев.

„Домакините ни влизаха здраво, за да ни сплашат. Естествено, доволен съм, че вкарах 2 гола, но можеше и повече”, каза пък героят Светльо Тодоров.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !