Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Хакери „убиха“ Мърдок

отпечатай новината

20.07.2011 12:00 | Видян 1510 пъти

Хакери „убиха“ Мърдок

Фалшиво съобщение за смъртта на могъщия вестникарски собственик Рупърт Мърдок в уебсайта на Sun потресе цяла Великобритания. Хакерската група Lulz Security е атакувала онлайн изданието, пускайки шокиращата лъжлива новина за потресаващия край на магната.

От таблоида бързо премахнаха информацията, че 80-годишният милиардер е бил намерен мъртъв в градината му, след поглъщане на веществото паладий. Оказа се, че всъщност посетителите на сайта са пренасочвани към акаунта на Lulz Security в социалната мрежа Twitter.

„Ние притежаваме News of the World – историята е просто фаза едно – очаквайте Lulz Security да се появят в следващите дни”, гласи съобщение на хакерската група.
Междувременно стана ясно, че е намерен мъртъв репортерът, разкрил аферата със скандалните подслушвания на News of the world. Тялото на Шон Хор е открито в дома му в Уотфорд, графство Хартфордшир. Именно Хор бе признал, че подслушването на телефони в News of the World е било използвано нашироко и дори е било насърчавано.

Скандалите около таблоида не свършват до тук. Само ден след като шефът на Скотланд Ярд Пол Стивънсън подаде оставка, бе последван и от друг висш служител на британската полиция Джон Йейтс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !