Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Катя от Ритон: С Бойко сме комшии в Банкя

отпечатай новината

15.08.2011 10:51 | Видян 16226 пъти | Гласували 1

Катя от Ритон: С Бойко сме комшии в Банкя

Започва турнето на Фен ТВ, в което ще пеете на една сцена с поп-фолк изпълнители. Това компромис ли е от Ваша страна?

Не, ние редовно по участията през годината се засичаме с поп фолк изпълнители.Това не ни е за първи път. Включихме се в турнето защото с Ара имаме професионални отношения отдавна.Те са издатели на два наши албума: Болка от любов и Цяла нощ.

Т.е. няма война между попа и чалгата?

Не, не мисля, че има война.Но нали знаете, скандалът понякога продава.

Все пак между феновете на двата вида музика има известно напрежение?

Аз също не слушам поп-фолк и не съм стъпвала в заведение, в което тази музика звучи, не съм ходила в чалготеки. Но това не значи, че трябва да я забраняваме, а и то вече няма как да се забрани.  Може би това е можело да стане преди нещата да стигнат до тоталното изпростяване, но вече е безсмислено. Освен това, с ръка на сърцето, между певиците в този жанр има няколко, които безспорно имат и гласове, и външност. Иначе, сред поп фолк изпълнителите от силния пол не виждам някакво ярко дарование.

Вероятно проблемът е, че другата музика няма публика, богатите хора у нас предпочитат да ходят по чалготеки?

Просто това са най-лъскавите заведения у нас и богатите хора ходят там. Всички знаем кои ги направиха тези чалготеки и откъде им бяха дошли парите за тях. Но това е само  една прослойка хора.Ясно е кои по-точно успяха да направят тези луксозни кръчми. Каква друга музика да звучи в тях освен поп фолк, каквато те самите слушат. Слава богу, в последните две-три години започнаха да се появяват пиано барове, дано да стават повече.  Това, което липсва в България, са  театър-вариетата, в които се поднася цяло шоу, с балет и оркестър – онези огромни заведения, събиращи няколко изкуства на сцената. В Гърция тези театър-вариетета набират все повече и повече популярност. Иначе няма смисъл просто да заклеймяваме дадена музика като долнопробна – за всички има място под слънцето.

Вие участвате ли в предизборни кампании в България?

Естествено, че участваме. Както Здравко винаги е казвал, който иска да спечели вота, кани дует Ритон в кампанията си.

Всъщност как стана така, че участвахте в кампанията на Елцин през 1996?

Ами руското разузнаване откри, че този, за когото пеем, той печели изборите, че нашите каузи са винаги печеливши и решиха да ни поканят.

Голям политик ли е Елцин?

Не мисля, че Елцин е някакъв връх. Той беше преди всичко голям шоумен. Путин е много по-сериозен политик, затова и държавата им сега дръпна толкова видимо.

Затова ли кампанията на Елцин беше толкова добра? Какво ви впечатли най-много в нея?
 
Впечатли ни професионализмът, естествено. От щаба на Елцин бяха осигурили два самолета един за апаратура и осветление, друг за изпълнители. Всеки ден пеехме в различен град. Кацахме, настаняваме се в хотела - и директно на стадиона. След това обикновено градската управа организираше парти с голяма хапка и пийка, предимно пийка. На другия ден – на самолета, до следващия град. Без да се се губи енергия и време в пътуване с автобуси. Стадионите бяха пълни до козирката, тъй като най-големите руски звезди участваха в тези концерти.  С изключение единствено на Алла Пугачова и Йосиф Кобзон. Концертите продължаваха по четири часа.

Вие ли бяхте единствените чужденци на тези концерти? Как се чувствахте сред руснаците?

С професионалисти човек винаги се чувства перфектно.

Отдавна не се е чуло нищо за Филип Киркоров, който е Ваш приятел.

Киркоров е на турне по тяхното Черноморие. При него всичко е наред, защото в Русия всички пеят заедно. Няма го това разделение на поколения, както в България. На една сцена могат се съберат Кобзон с напълно изгряваши и никому неизвестни изпълнители, или пък такива, които вече са станали известни, но са от съвсем друга генерация.  Там просто музиката стъпва върху корени и затова има бъдеще.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !