Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Двама българи атакуват „Световните уиски игри”

отпечатай новината

15.08.2011 15:45 | Видян 2510 пъти

Двама българи атакуват „Световните уиски игри”

Двама българи ще атакуват финалите на „Световните уиски игри”, които ще се състоят от 16-ти до 18-ти август в дестилерията Old Bushmills в Северна Ирландия. В конкуренция с други 10 двойки приятели те ще преминат през редица изпитания, сред които търкаляне на бъчви, плажен голф и дегустиране на уиски, за да спечелят голямата награда в уиски състезанието „Да отидеш до Бушмилс 2”.

По регламент тази година в състезанието участват двойки приятели, затова и голямата награда дава възможност на двама от тях да опознаят за 14 дни  дестилерията с най-стария лиценз за производство на уиски в света, датиращ от далечната 1608 година. Щастливците ще бъдат настанени в луксозен апартамент, ще получат 5 000 лири джобни и възможността да направят собствен бленд Bushmills. След това  в тяхна чест в родината им ще бъде организирано специално парти, на което заедно с тях ще празнуват и най-добрите им приятели.

България ще бъде представена от 22-годишните пловдивчани Марин Агандеров и Кирил Тодоров, които бяха определени, чрез гласуване във Фейсбук. В момента те са студенти в София, като Марин изучава „Маркетинг”, а Кирил - „Архитектура”. Приятели са от 15 години и въпреки, че са се насочили към различни професионални сфери, двамата продължават да имат обща страст - ходенето по въже. За съжаление тази дисциплина няма да бъде включена в състезанието, но ето какво издава мастър дестилърът Колъм Игън: „Всичко ще бъде като на истински световни уиски игри! Подготвили сме няколко страхотни предизвикателства, с които ще подложим на изпитание приятелството на финалистите, способността им да работят в екип и тяхната креативност. Може да звучи странно, но тези качества се проявяват много силно в търкалянето на бъчви и плажния голф,.” 

Управител на болница, застраховател, училищен надзирател, социален работник, графичен дизайнер, химик, портиер – са само част от професиите на конкурентите на нашите момчета.

Журито, което ще излъчи двойката победител ще бъде ръководено от мастър дестилърът на Bushmills Колъм Игън. Заедно с него, в оценяването ще се включат и други известни фенове - Кевин Беърд, басист и вокалист на ирландската рок банда Two Door Cinema Club, Джонатан Галкин, съосновател и управляващ директор на нюйоркската звукозаписна компания DFA Records и Роб Алансън, редактор в престижното списание Whisky Magazine.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !