Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Вокалистката на La Roux идва в София

отпечатай новината

16.08.2011 16:45 | Видян 1591 пъти

Вокалистката на La Roux идва в София

Ели Джаксън, лицето и гласът на цветното английско дуо La Roux, ще направи ексклузивен DJ сет за първи път в София на 8 октомври по покана на музикалната платформа DJbook. Електро-поп дуото стана носител на наградата Грами тази година за „Най-добър електронен/денс албум“. Червенокосата Ели ще бъде подкрепена от Dead Guy на грамофоните. Детайлите около мястото на партито все още се пазят в тайна.

La Roux (произнася се „ла ру“) са Ели Джаксън, вокал и кийборд, и Бен Лангмейд, ко-продуцент. Музиката им е силно повлияна от поп музиката на 80-те години, включително от Depeche Mode, Prince и Eurythmics. Името на бандата е избрано от Ели, когато тя попада на него в книга с бебешки имена и идва като смесица от френската дума от мъжки род за „червенокос“ и определителният член за женски род. Името се отнася точно към андрогенния външен вид на родената и израстла в Брикстън Джаксън.

През 2008 бандата издава своя пръв сингъл „Quicksand”, а през лятото на 2009 се появява и първият им, едноименен албум, който достига до номер 2 в албум чартовете във Великобритания, а от него са продадени над 700 000 копия по света. Сингълът им „Bulletproof” става най-успешният в кариерата им досега, достигайки до върховете на няколко световни класации и реализирайки продажби от над 2 милиона и гледания от над 18 милиона в youtube. Парчето „In for the Kill” получава два страхотни ремикса от дъбстеп продуцентите Skream и Skrillex, а продажбите му скачат с 600% нагоре, след като Ели го изпълнява наживо в шоутo на HBO – Entourage.

В момента La Roux подготвят усилено втория си албум.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !