Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Меси развинти Реал

отпечатай новината

18.08.2011 12:30 | Видян 2779 пъти

Меси развинти Реал

Лео Меси развинти Реал Мадрид и донесе на Барселона 10-та Суперкупа на Испания. Аржентинецът бе голямата звезда при победата с 3:2 на “Ноу Кам”, след като вкара два гола и даде една асистенция. “Бълхата” реализира и победното попадения в края на срещата. След това пък двата отбора се спречкаха сериозно. Марсело беше изгонен с директен червен картон за груб фаул срещу резервата Сеск Фабрегас. Последният направи официален дебют за родния си клуб.

Меси вкара за 3:2 в 87-та минута, след като намери от въздуха центриране на Адриано и по този начин завърши атаката, започната от Фабрегас. Първата среща между двата отбора на “Бернабеу” завърши при 2:2.

Преди това Андрес Иниеста откри след извеждащ пас на Меси, Роналдо изравни с удар отблизо, преди Меси да направи 2:1 в края на първото полувреме. Гостите стигнаха втори път до равенството в заключителните минути на срещата и когато всички очакваха продълженията, Меси успя да се разпише за втори път в мача. Така Барса спечели серията с 5:4. Трофеят бе 11 за Хосеп Гуардиола като треньор на каталунците, с коетоизравни постижението на най-успешния треньор в историята на клуба Йохан Кроиф.

Пеп поздрави “митичните” си играчи с победата за “честта”. “Да играем по този начин още в началото на сезона? Това е невероятно. Дори и когато победихме с 5:0 миналата година не мисля, че имахме чак такова превъзходство. В мачовете между тези два клуба винаги има много напрежение”, каза Гуардиола.

Барселона изигра прекрасен мач и само напомни защо през миналия сезон спечели всичко възможно. “Няма да кажа, че не съм щастлив от това, че не спечелихме Суперкупата, защото ще бъда лицемерен. Много съм доволен от развитието на отбора”, каза треньорът на Реал Жозе Моуриньо.

Въпреки че Роналдо имаше ранен шанс за гол, домакините първи вкараха. В 15-та минута Меси изведе с магически пас Андрес Иниеста, който пък технично копна топката над Икер Касияс и откри резултата. Реал обаче изравни след пет минути. След разбъркване от центриране от ъглов удар Карим Бензема изсипа топката в наказателното поле и след два рикошета Роналдо успя да я отклони във вратата на Виктор Валдес – 1:1. Това бе първи гол на португалеца от петте му посещения на “Ноу Камп”.

Меси обаче имаше да се изкаже още веднъж. В 44-та минута аржентинецът получи интелигентен пас с пета от Жерард Пике, запази самообладание и с фин удар отблизо направи 2:1.

През втората част Реал опита да изравни и почти успя да го стори чрез Серхио Рамос, чийто удар с глава профуча на сантиметри от страничната греда. Все пак в 81-та минута след ново разбъркване, дошло след корнер, Карим Бензема нанесе удар с левачката и изравни. Това обаче не бе всичко и в 87-та минута Меси донесе победата на Барса.

“Контролирахме срещата, но ни липсваше малко късмет. Очевидно е, че не сме щастливи, но оставаме с добро впечатление от тези мачове. Това е само началото, има още девет месеца надпревара”, каза Шаби Алонсо.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !