Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Андрей Кончаловски идва в София

отпечатай новината

24.08.2011 11:15 | Видян 2639 пъти

Андрей Кончаловски идва в София

Руският режисьор Андрей Кончаловски пристига на 7 септември, сряда, в София за българската премиера на най-новия си филм „Лешникотрошачката 3D” (2010, с Нейтън Лейн, Джон Туртуро, Ел Фанинг, Юлия Висоцка) по покана да разпространителите на заглавието „А плюс филм” и „Радивижън”. Руският културно-информационен център и „Жокер Медиа” са съорганизатори на визитата на режисьора у нас, която е в рамките на седмицата, посветена на неговото творчество, когато в Дома на киното ще бъдат прожектирани шест от филмите на Кончаловски.  

На 7 септември в 19 ч. руският режисьор ще гостува в Дома на киното за разговор със зрителите преди прожекцията на предпоследния му филм „Лустро” (2007), който ще бъде модериран от проф. Александър Грозев.
 
На следващия ден, 8 септември, четвъртък, за 11 ч. в Руския център е обявена пресконференцията му, а вечерта от 19 ч. ще бъде и официалната премиера на „Лешникотрошачката 3D”.
 
Носителят на Голямата награда на журито от Кан за филма си „Сибириада” (1979) и номиниран за „Златна палма” още три пъти – Андрей Кончаловски, е роден 20 август 1937 г. в дворянско, но и творчески настроено семейство. Дядо му е прочут пианист, чичо му – художник, а баща му, Сергей Михалков – държавен поет и председател на Съюза на съветските писатели. Макар да следва музика, Кончаловски завършва кино под ръководството на Михаил Ром и се отдава на седмото изкуство. Кариерата на младия мъж стартира повече от многообещаващо – през 1962 г. то е асистент на Андрей Тарковски в “Иваново детство”, а две години по-късно и негов съсценарист в “Андрей Рубльов”.


Цената на билета за всички филми от седмицата на Кончаловски е 5 лв., включително за разговора с режисьора и прожекцията след него.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !