Кейт Бланшет показва отношението ни...

Кейт Бланшет показва отношението ни към бежанците като...

Кендъл Дженър гола в черно-бяло

Кендъл Дженър не остави много на въображението на своите...

Ивет Лалова остана седма в света

отпечатай новината

29.08.2011 17:54 | Видян 2386 пъти | Гласували 4

Ивет Лалова остана седма в света

Най-бързата европейка през тази година Ивет Лалова завърши на престижното седмо място в изключително силния финал на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Дегу с време от 11.27 секунди. Лалова бе единствената европейка на финала на най-атрактивната дисциплина на шампионата и започна силно своето бягане, но след това бе задмината от повечето си конкурентки.

Световна шампионка в спринта стана американката Кармелита Джетър, която с много силно бягане и време от 10.90 секунди прекъсна доминацията на състезателките от Ямайка в тази дисциплина през последните години. Световната и олимпийска шампионка от Берлин Шели-Ан Фрейзър поведе в началото нa финала, но след това изостана и завърши на четвърто място с време 10.99.

Среброто остана за представителката на Ямайка Вероника Кембъл-Браун, докато Кели-Ан Баптист от Тринидад и Тобаго взе бронза. Лалова не успя да повтори силното си бягане от вчерашните серии, когато завърши с време 11.10 секунди, но въпреки това самото класиране за финала в тази конкуренция е голямо постижение за българката.

Това бе първи финал за Ивет Лалова на световно първенство. 27-годишната софиянка става втората българка в историята, която се класира за финал на 100 м на планетарен форум. Преди 24 годиин в Рим Анелия Нунева финишира пета с 11,09 секунди.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !