Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

БНТ смени регламента на „БГ Евровизия”

отпечатай новината

31.08.2011 10:15 | Видян 1870 пъти

БНТ смени регламента на „БГ Евровизия”

След като последните години стана ясно, че методът БНТ да предложи един изпълнител, а той да изпее пет песни за „Евровизия” не е особено печеливш, телевизията се върна към старата и добре изпитана формула – конкурс. Чрез него жури и публика ще изберат 60 композиции, от които да останат 30 на полуфинал и 12 на финал. Стартът бе даден на 8 август, като крайният срок е 11 ноември.

„Срокът е голям и сега композиторите ни имат достатъчно време, за да се подготвят, така че се надяваме да няма вече недоволни и да не бъдем упреквани в лоша организация”, заявиха от БНТ пред „Всеки ден”.

Въпреки че всяка година много автори и изпълнители се заканват да не участват повече в конкурса, очакванията на Националната телевизия са за силен интерес към „Евровизия”. Дани Милев например има намерение да пише парче, защото е доволен от промените в регламента. „Конкурсното начало е по-справедливо и така вече виждам смисъл, затова ако ми дойде музата ще композирам. Но бих написал парче, което да изпълня аз самият или пък някое ново, непознато лице, а не утвърден певец”, категоричен е музикантът.

Дългите срокове, които БНТ тази година дава, също са предимство според Милев. „Така песента финалист ще има повече време да се ротира у нас и в страните, на които разчитаме при гласуването, а не както стана миналата година с Поли Генова”, допълни той.

Кой ще замине за Баку и ще участва на 57-мото издание на „Евровизия” през 2012 ще разберем в началото на следващата година, когато ще се състои големият финал в НДК. Тогава всичко ще е в ръцете на публиката и журито, чийто състав пък ще стане ясен скоро.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !