Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Мис България помага на младите да преоткрият красотата на книгите

отпечатай новината

08.09.2011 14:45 | Видян 2907 пъти

Мис България помага на младите да преоткрият красотата на книгите

Мис България 2011 Ваня Пенева отново ще направи нещо различно от своите предшественички – ще се опита да накара младите хора в България да преоткрият четенето на книги. За целта Ваня ще посети редица градове, в които, първо, ще почете заедно с най-малките читатели.

Това ще е и първият етап от кампанията „Преоткрийте красотата на четенето", която се провежда с подкрепата на организаторите на конкурса Мис България !no frame media и TV7, както и издателство Егмонт България. Кампанията ще стартира в София на 10 и 11 септември с участието на Ваня Пенева на Expo4Kids, като най-красивата българска ще чете на децата между 15 и 16 часа, в къта на телевизия Super 7.

Още на следващия ден  12 септември Ваня ще посети децата на Видин, а до заминаването й за конкурса Мис Свят в средата на октомври, тя ще е обиколила още десетина български града. След завръщането си от Лондон, където ще се проведе Мис Свят, Мис България 2011 ще стартира и втория етап от кампанията си като в него ще въвлече свои колеги учещи Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”, както и популярни личности, които ще й помогнат с обновяването на библиотеките в училища и читалища. 

Знам че това не е най-типичната кампания за една Мис, разказва смеейки се Ваня Пенева, но аз обичам книгите и осъзнавам, че те са ми дали много. Затова ми се иска да накарам младите хора да преоткрият книгите, защото те правят хората по-добри, а и смея да твърдя – по-красиви, допълва носителката на короната на Мис България 2011.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !