Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Us3 за първи път в София

отпечатай новината

14.09.2011 14:45 | Видян 1982 пъти

Us3 за първи път в София

Британците от Us3 и техният покоряващ хит “Cantaloop” са с култов статус за всеки запленен от модерните интерпретации на тема джаз музика и смесването й с различни стилове. Ето защо за летящ старт на поредицата от музикални събития My Beat, Ballantine’s има удоволствието да Ви покани на 28 октомври в Sofia Live Club на първия концерт на Us3 в България.

Името на бандата изгрява на музикалния небосклон на Англия още през 1992 г. Идеен създател на групата е лондонският продуцент Geoff Wilkinson, който заедно със своя колега Mel Simpson е вдъхновен за името от запис на Horace Parlan, създаден за легендарния джаз лейбъл Blue Note Records. Партньорството на Us3 и Blue Note Records датира още от първия албум на бандата – Hand on the Torch. За него и за втория им албум Broadway & 52nd са ползвани множество семпли от каталога на джаз лейбъла, всичките продуцирани от Alfred Lion – легендарният създател на Blue Note Records.

Едва ли има някой, който да не е чувал неуморния химн на Us3 “Cantaloop”, но малко хора знаят, че това е ремикс на парчето Cantaloop Island на не по – малко известния джаз музикант Herbie Hancock. Още с този хит Geoff Wilkinson демонстрира своя талант на велик миксатор. Успешното смесване на джаз, рап, фънк и дори drum`n bass спечелва сърцата на милионите любители на нестандартната музика и музикалните експерименти.

До концерта на Us3 в София на 28 октомври в Sofia Live Club с подкрепата на Ballantine’s остава малко повече от месец, но за верните фенове на джаз – рап бандата той ще мине неусетно, тананикайки си неостаряващия припев „Groovy, groovy, jazzy, funky”. Билетите вече са достъпни – 40 лв. предварителна продажба в мрежата на EVENTIM.BG и касата на НДК / 50 лв. в деня на концерта на входа на клуба.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !