Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Арт сцената на Vivacom отваря врати до края на октомври

отпечатай новината

15.09.2011 12:15 | Видян 2084 пъти

Арт сцената на Vivacom отваря врати до края на октомври

На 14 септември от 19:00 часа, беше открит новият сезон на VIVACOM ART SCENA пред НДК. Начало на двумесечните кинопрожекции, концерти, изложби и културни събития, които сцената ще представи, даде кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова. Водещ на събитието беше Захари Бахаров, а сред специални гости бяха Христо Мутафчиев, Георги Мамалев, Йоана Буковска, кметът на Община Триадица – г-н Евтим Евтимов, кметът на община Красно село – г-н Пламен Красноречки, глававният архитект на столицата Петър Диков и фоторафът Енчо Найденов.

Новата ART SCENA беше открита с изложба на 20 годишната художничка Катерина Георгиева Бурова – КГБ и нейната експозиция "В душите наши". За настроението на първите посетители се грижиха музикантите от Sentimental Swingers & Михайл Йосифов секстет. Първата прожекция пък беше българската лента „Лора от сутрин до вечер“ на режисьора Димитър Коцев-Шошо, с участието на Милена Николова – Миленита.

Проектът VIVACOM ART SCENA се реализира за четвърта поредна година и се наложи като новото културно средище в София. Тази година в предпоследната седмица на септември столичани и техните гости ще могат да се насладят на специална селекция музикални филми. Идеята на организаторите е предложат на жителите и гостите на София още лятно настроение и да дадат на зрителите едно приятно преживяване в първите дни на есента. Следващите седмици ще бъдат посветени на Европейско и късометражно кино, театрални вечери, музикални концерти, танцови спектакли, картинни и фото изложби, пърформанси и детски спектакли и представления и изяви на читалищни самодейци.

„Стартираме с музикални филми, защото времето е топло и лятото още не си е отишло. Нека столичани имат възможността да се забавляват и танцуват под звездите. Чрез VIVACOM ART SCENA – сцена на седемте изкуства ние си поставяме за цел да затвърдим положителния имидж на София като европейска столица на културата“, каза известният български продуцент Димитър Гочев, съсобственик на продуцентски къщи „Камера“ ООД и „СИА“ ЕАД

От пролетта на другата година VIVACOM ART SCENA ще се превърне в целогодишно културно средище за среща на столичани и гости на столицата с българските класически и съвременни киноленти, европейското арт кино, музика, театър, литература и поезия. Това ще им даде възможност и да намеря своето ново арт място в столицата и да се насладят на модерни проекти във всичките 7 области на изкуството.

Миналата година организаторите на VIVACOM ART SCENA представиха на зрителите класически български филми, в партньорство с Националния филмов център, американски музикални филми, с подкрепата на Американското посолство и френски филми, със съдействието на Френския културен институт. VIVACOM ART SCENA събра много фенове на концертите на БТР и Христо Мутафчиев, Сигнал, Карандила Джуниър, Камен Во и Жоро Матев бенд, Остава и други популярни музиканти. Изявите на формации и групи от читалищата и общинските културни институти събраха нови почитатели на любителското изкуство. Тези прояви затвърдиха популярността на мястото като лятна културна атракция за столичани.

Проектът на „Камера“ ООД и „СИА“ ЕАД се реализира за четвърта поредна година с официалната подкрепа на Столична община и е част от Културния календар на столицата. Лятната сцена се финансира от VIVACOM фонд и един от най-големите проекти на телеком оператора в сферата на културата.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !