12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Пол Макартни става Филантроп на годината в САЩ

отпечатай новината

15.09.2011 13:00 | Видян 2139 пъти

Пол Макартни става Филантроп на годината в САЩ

Пол Макартни ще бъде обявен за филантроп на 2012 г., реши Националната академия за изкуства и звукозапис в САЩ. Изборът падна върху иконата от Бийтълс заради неговата „благотворителност и творческа дейност“.

Уникалният талант, преданост към делото и непосредственост, белязали благотворителните проекти на Макартни нямат равни на себе си по своята щедрост“, се казва в официалното заявление на Академията.

Церемонията по обявяването на музиканта за Филантроп на годината ще се състои на 10 февруари 2012 г. в Лос Анджелис. Освен, че ще бъде признат за най-голям хуманист, 69-годишният Макартни ще се сдобие и с трета съпруга.

Новата му избраница – Нанси Шевъл – е 51-годишна бизнесдама от Ню Йорк. Тя и Пол са заедно вече 4 г. Първата съпруга на легендарния музикант е Линда Ийстман, за която той се жени през 1969 г. Двамата създават след разпадането на „Бийтълс“ извънредно успешната рок-група „Уингс“, но през 1998 г. Линда умира от рак. През 2002 г. Макартни се жени повторно – този път за бившата моделка Хедър Милс, с която се разведе през 2008 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !