Албена Михова с драматична съдба

Тази събота (27 април) от 17:00 ч. по bTV в студиото на...

Джейкъб Колиър и Мистерията на...

Шесткратният носител на "Грами" ще свири и пее заедно...

ГЕНЕРАЛСКО

отпечатай новината

19.09.2011 09:45 | Видян 1955 пъти | Гласували 1

ГЕНЕРАЛСКО

Един генерал, ама не тоя, за когото първо се сещате, ПОДЛУДИ бая народ тези дни. Трогателно писмо от митчинар, който се оплаква от натиск върху него и колегите му, обиколи не само софийските редакции, но и политици, министри, депутати, всякакви фигури от обществено значение. Става въпрос за реален акт за митническо нарушение от 12 362 372 лева, който е намален от ген. Ваньо Танов на 703 042 лева или 11 659 334 лв. отстъпка. По казуса тече дело.

Хипотезите по темата са две. Или фирмата, която митниците са обявили за нарушител – ИНСА ойл наистина е продавала дизел за отоплително гориво, знаейки разликата от 20 пъти!!! в акциза, или пък някой нарочно я е злепоставил. И в двата случая обаче става въпрос за очебийно използване на митниците за преса.
Маргарита Михнева илюстрира твърде сполучливо случая с класически момент от филма Хлапето на гениалния Чарли Чаплин. Той кара детето да троши прозорци, които после той оправя. Надушен е от полицая (в нашия вариант вътрешния министър Цветанов, който неведнъж говори за ужаса в митниците), но финансовите потоци си текат.

С други думи – някому се създава проблем, за да му бъде решен. Росен Плевнелиев красиво нарече подобни случаи, заради каквито и той цяла седмица е в медиите “Покана за танц”. Изискано и пестеливо, наистина. Ама вие разбирате за какво става всъщност въпрос. Не е за точно танц. Всъщност за танц е, но на числа.
По тази логика си идват по местата причините за евентуалната разработка на Танов, за която се говореше през зимата. Понеже през лятото на 2010 г., както разбираме едва сега, са му се натрупали три черни точки.
На мястото на Ваньо Танов, след Мишо Бирата, Лукойл и вече с ИНСА, всеки човек би си дал оставката. Не и старият полицай. Който цяла седмица се кри от нас и не се осмели да коментира казуса.

Ние обаче няма да го оставим да се сниши и да дочака отминаването на бурята. Достоен е за титлата, лепната по соцвреме другиму – Заешки генерал. Ние пък нарекохме Танов – Вуйчо Ваньо. Ако Чеховото прозвище не ви хареса, то поне доста прилича на Алековото – Бай Ганьо, което също отива на въпросната персона.

Тановите митнически приключения са си същински сериал. Също като тези - телевизионните, за които пишем в нашия спецпроект. Оформя се цяла война на сериалите, след като новаците от Седем часа разлика предизвикаха Стъклен дом.

По-добри новини до следващия понеделник!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !