Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Перкусионно шоу ще взирви София на 5 октомври

отпечатай новината

03.10.2011 14:15 | Видян 1746 пъти

Перкусионно шоу ще взирви София на 5 октомври

Оригиналните и невероятно забавни музиканти от перкусионната формация Перкоса ще разтърсят софийската сцена на 5 октомври с шоуто си Percossa - Rebels of Rhythm. Шоуто на Перкоса е единствено по рода си, защото съчетава акробатика, илюзионизъм, танц, мимика, игра на сенки и всякакъв вид перкусия. Музикантите пристигат в София с професионален технически екип и голям набор инструменти и предмети, които използват в невероятното си шоу.

От времето на Ренесанса до днес италианският език е като Lingua Franca в света на музиката - отделно от всичко, свързано с нотирането, много инструментални формации се обозначават на италиански като I strumenti а corda (струнни инструменти), I strumenti a vento(духови инструменти) и I strumenti a percossa(перкусионни инструменти).  Точно от последното идва и името на групата Перкоса, като така всеки разбира, че перкусията заема основна роля в шоуто на групата.

Шоуто на групата, което предстои да видим в София  е като устремен водопад от емоции - от сълзи до смях, с впечатляващи ефекти и разтърсваща музика. Това е спектакъл, който увлича зрителя още в първата минута и го държи така до края. Такова е шоуто на Перкоса.

“Като режисьор на шоуто, трябва да заявя, че беше истинско предизвикателство да работя с Перкоса. Доверието бе в основата на нашите взаимоотношения. Но още повече от това за шоуто беше важно да сътворя, да направя и да следвам една програма, чието изпълнение изисква много упоритост и себеотдаване и много усилена работа. Те показаха, че притежават и са способни на всичко това и именно на това се дължеше и огромната им популярност в страната.
А що се отнася до оригиналност - тяхната програма е на световно ниво, особено в областта на перкусионния театър.

Вярвам, че много ще се забавлявате с Перкоса - едно много специално музикално-театрално шоу. Ще прекарате една разнообразна в музикално отношение вечер, с много хумор и физически театър. Не просто една перкусионна група, а нещо много, много повече.”, споделя режисьорът на шоуто Карел де Роей.
Впечатляващ декор, красиви костюми, импозантни светлини и динамична игра - от едва доловим шепот до бум, който можете да усетите в стомаха си. Изпълнение на огромни японски барабани се редува с такова на миниатюрни предмети, увлекателна самба прелива в оглушителна тишина, невероятно смешни скечове биват последвани от нежни баладични мелодии.

 А защо всичко се случва без думи на сцената разбираме от думите на хореографа Ицик Галили:“Движението е моят език. Без думи, всичко е много красноречиво. Музиката е техният език, невидим за окото, но омаен за ухото. Да работиш с енергията, наречена Перкоса, която изпълва въздуха с позитивни вибрации, е истинско приключение - това е хармония между всички елементи за постигане на екстаз.”
Изпълнителите търсят вдъхновение буквално навсякъде в света на перкусията. Музика, танц, театър, изкуство, цирк, вариете - всичко, което ги вълнува, учудва ги и ги кара да настръхнат претворяват в своя спектакъл.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !