Евровизия 2024: Хърватия, Франция и...

Конкурсът за песен Евровизия 2024 беше открит на...

София Прайд 2024 ще се проведе на...

София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на...

Хип-хоп спектакъл разсъждава върху смисъла на живота

отпечатай новината

06.10.2011 10:40 | Видян 794 пъти

Хип-хоп спектакъл разсъждава върху смисъла на живота

Тези дни във Варна всички говорят за едно събитие – физикъл театралния спектакъл „Залезът на безкрайността”. Премиерата на грандиозния проект е тази неделя, на сцена – „Филиал” в града.

Хореографията е на The Center, постановката – на Георги Goosh Енчев, който е и продуцент на спектакъла, режисьор е Станимир Енчев, а драматург – Елица Матеева. Музиката е на Георги Jo Георгиев, а костюмите – на Росица Маринова. На сцената са 14 млади артисти, които се превръщат в единен взривоопасен енергиен център, защитавайки убедително името на формацията.

„Нарекохме пътуването „Залезът на безкрайността”, защото вярваме, че отвъд материята, отвъд времето, отвъд пространството съществува Начало. Някога този видим свят ще достигне финала си, ще се изчерпи и онова, което днес определяме като безкрайност ще бъде изтрито от настоящия ни език. Когато настъпи „залезът” вероятно ще се случи и онзи финал на нашето пътуване: телата ще възстановят близостта по между си, ще се търсят, ще се докосват и ще прескочат човешкото разбиране за безкрайността”, обясняват авторите на проекта неговият замисъл.

„Цялото наше пътуване ме преведе от творбите на Салвадор Дали през произведенията на Айзък Азимов до крайните фрази, които изтанцувах в собствения си живот за този период”, пък са думи на хип- хоп танцьорът Георги Goosh Енчев. Според драматурга Елица Матеева „този спектакъл е още едно изкачено стъпалце към мъдростта. И ще съм щастлива, ако освен мен, благодарение на спектакъла и друг пожелае да потърси вътрешния баланс, да се подреди…”

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !