Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

TILT с отличие в Лондон

отпечатай новината

11.10.2011 14:15 | Видян 1901 пъти

TILT с отличие в Лондон

На официална церемония тази събота (08.10), първият игрален филм на режисьора  Виктор Чучков-син бе отличен с награда за най-добър дебют на филмовия фестивал „Рейнденс“.

Награждаването се проведе в кино "Аполо" на "Пикадили съркъс". „Рейнденс“ се провежда всяка година в Лондон от 1992 г. Насам, а британският вестник "Гардиън" го определя като "най-добрия фестивал за независимо кино от тази страна на Атлантика". 

В журито, определящо победителите тази година, бяха звездата от "Две димящи дула" Декстър Флечър, главният редактор на новините в Screen International – Уенди Мичъл и актрисата Хелън Маккрой, известна с ролите си в поредицата „Хари Потър“ и „Интервю с вампир“. В надпревара с „TILT“ бяха продукции от Япония, Норвегия, Италия и САЩ. "Имаше изключителни филми в цялата селекция, така че изборът на победителите тази година беше особено труден," каза Елиът Гроув, директор на фестивала. Филмите на „Рейнденс“ са били поне 200 тази година.

На „Рейнденс“ бе и премиерата на „TILT“ за Великобритания. На миналогодишни издания на фестивала сред премиерните заглавия са били отличеният с Оскар „Криминале“ на Куентин Тарантино и номинираният за Оскар „Мементо“ на режисьора Кристофър Нолан.

Това е втората награда за „TILT“ от престижен международен фестивал, като само в началото на месеца монтажът на Костадин Костадинов и Зорица Коцева бе отличен с награда „Джеймс Лионс“ на щатския филмов фестивал в Уудсток.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !