Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

„Островът” на Камен Калев тръгва по кината

отпечатай новината

13.10.2011 14:15 | Видян 2668 пъти

 „Островът” на Камен Калев тръгва по кината

Новият филм на Камен Калев „Островът”, който е по кината от утре, започва с кадри в новия централен офис на VIVACOM на бул. Цариградско шосе” в София. Телекомът е и освен партньор на продукцията, която беше представена тази година по време на „Петнадесетдневката на режисьорите” в Кан. Заснемането на трисекундната начална сцена отне на екипа на филма почти цял ден, който те прекараха в централния офис на телекомуникационната компания.

Снимките на „Островът”, който разполага с бюджет над 1 млн. евро, са протекли в рамките на 3 месеца в България и Франция. Историята, която разказва за любовта и случките на Софи и Данийл в България, започва в Париж, но вместо във френска бизнес сграда действието реално се развива в централния офис на VIVACOM.

Снимките започват в началото на август 2010 г. и от продукцията търсят модерна атмосфера, която да пренася зрителя в корпоративния свят на френската столица. Централният офис на VIVACOM, в който служителите на компанията съвсем скоро са се  нанесли, се оказва подходящ. Екипът на продукцията пристига със своето оборудване през един августовски работен ден миналото лято и след кратко разместване, настройка на осветлението и репетиции заснема сцената с главния герой от филма.  Действието се развива на четвъртия етаж на VIVACOM, а през прозореца се вижда търговки център в съседство. Така снимките на една едва трисекундна сцена протичат в рамките на повече от 5 часа.

След като предоставя безплатно място за снимки на продукцията, VIVACOM решава да стане и неин партньор като подпомогне финансово кампанията и популяризирането на филма в страната. Културното развитие е една от насоките, в които работи компанията и основаният от нея VIVACOM Фонд.

Режисьорът на "Източни пиеси" Камен Калев стои зад „Островът”, а в главните ролите са френският топ модел Летисия Каста и популярният датски актьор Туре Линдхард. Българското участие е в лицето на Руси Чанев, Бойка Велкова, Михаил Мутафов и Любен Дилов – син. Международната премиера на филма беше през май 2011 на фестивала в Кан,  а от октомври и българските зрители ще могат го гледат и по българските кина.

 

 

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !