Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Заловиха Кадафи

отпечатай новината

20.10.2011 13:00 | Видян 1848 пъти

Заловиха Кадафи

Бившият либийски лидер Муамар Кадафи е заловен от силите на Преходния национален съвет, предаде Ройтерс, позовавайки се на говорителя на новата либийска власт Абдел Маджид.

Информацията е потвърдена от Преходния национален съвет и пред вестник „Гардиън”, а катарската телевизия „Ал Джазира” я съобщи, като цитира Либийската държавна телевизия.

Бившият либийски диктатор е заловен в родния си град Сирт, който днес бе завладян от силите на Преходния национален съвет. Според „Ал Джазира” не е ясно дали Кадафи е жив или мъртъв. Пред Ройтерс Абдел Маджид съобщи, че Кадафи е ранен в двата крака.

Би Би си съобщава, че Муамар Кадафи е мъртъв, като се позовава на представител на Преходния национален съвет на Либия. И на тази информация все още няма официално потвърждение.

Засега НАТО заяви, че не може да потвърди информацията за залавянето на бившия либийски диктатор.

Бъдещето на Муамар Кадафи трябва да бъде решено от народа на Либия, смята руският президент Дмитрий Медведев, предаде Интерфакс след новината, че е хванат Кадафи.

„Разчитаме, че в Либия ще настъпи мир и всички, които управляват държавата, могат да постигнат споразумение за конфигурацията на властта. Що се отнася лично до съдбата на Кадафи, то тя трябва да бъде решена от либийския народ”, заяви Медведев по време на пресконференция в Москва.

Вчера държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън посети внезапно Либия и заяви пред временния премиер Махмуд Джибрил, че САЩ иска Кадафи да бъде убит. Изявлението бе изненадващо на фона на сравнително умерената напоследък позиция на Вашингтон, че Кадафи изтрябва да бъде правен пред правосъдието.


Източник: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !