Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Делото на Маргините пред финал

отпечатай новината

20.10.2011 17:30 | Видян 5233 пъти

Делото на Маргините пред финал

Делото срещу Красимир и Николай Маринови - Маргините и още четирима за подготовката на три убийства е пред финал. Върховният касационен съд вчера заседава по делото и трябва да се  произнесе с окончателна присъда до края на годината. През 2005 г. братята бяха задържани и обвинени в организирана престъпна група и в подготовката на убийствата на Любен Гоцев, Никола Дамянов и Иван Тодоров - Доктора.

Две от мишените вече не са живи, а междувременно в рамките на дългия процес почина единият от подсъдимите.Миналата година Софийският градски съд оправда братята Маргини, а през март т.г. Софийският апелативен съд потвърди присъдите. Останалите от групата обаче - Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев и Веселин Тошев, бяха признати за виновни, като получиха присъди от 3 до 5 години затвор.

Прокуратурата иска отмяна на оправдателните присъди на двамата братя. Адвокатът на Малкия Маргин - Людмил Рангелов, обясни, че прокуратурата на инат протестира оправдателната присъда, като си "изсмуква от пръстите" основания за това. По думите на Рангелов държавното обвинение е тръгнало с голям ангажимент към това дело и сега не може да си го признае.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !