Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Берлускони казва „Чао“ за ЧНГ

отпечатай новината

27.10.2011 12:15 | Видян 1749 пъти

Берлускони казва „Чао“ за ЧНГ

Разюзданият 75-годишен италиански премиер Силвио Берлускони реши да се оттегли от властта и да се отдаде на далеч по-приятни занимания. Магнатът се е съгласил да подаде оставка през януари 2012 г. и да обяви предсрочни парламентарни избори в страната, които да се проведат през март, съобщи вестник Ла Република.

Според изданието министър-председателят се е съгласил да напусне премиерския пост в замяна на подкрепата за новите по-сериозни структурни реформи в Италия от страна на шефа на голямата партия Северна Лига Умберто Боси. „Сега наистина мога да направя крачка назад”, заяви той на среща с президента на страната Джорджо Наполитано. Конфликтите между поддръжниците на Берлускони и Боси възникнаха по повод появилата се необходимост от незабавно провеждане на пенсионна реформа в рамките на намаления държавен бюджет и общото оздравяване на държавните финанси.

Междувременно стана ясно, че министър-председателят се опитва да върне доверието на европейските си колеги в писмо до Брюксел, дълго 40 страници, в което изброява какви реформи ще бъдат направени в Италия, за да се намали държавният дълг и да се съживи италианската икономика, пише в. Кориере дела сера.

Тежкото положение около Берлускони се засили и от скандалите с лудите оргии в именията му. Шефът на Милан е обвинен в плащане срещу сексуални услуги на непълнолетната мароканка Карима ел Махруг, популярна като Руби миналата година. Срещу него има обвинения и че е оказвал натиск на полицията за освобождаването след арест на Руби заради кражба.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !