Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Боевски признал за кокаина

отпечатай новината

28.10.2011 09:45 | Видян 3356 пъти

Боевски признал за кокаина

Гълъбин Боевски е признал, че е знаел за дрогата, която пренася. Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести бе арестуван в понеделник на летището в Сао Пауло, Бразилия с 9 кг кокаин в куфара. Още при първия разпит, Боевски е бил категоричен, че ще съдейства на властите в Бразилия. Шампионът обаче е поискал адвокат от България. Според родните димпломати, които научиха едва в четвъртък за ареста на българина обаче, по-добре ще е защитата му да се поеме от бразилски юристи.Ако бъде признат за виновен, Боевски може да лежи от 5 до 15 години зад решетките.

Според непотвърдена информация в началото Гълъбин лъжел, че куфарът му бил скъсан и си купил нов, без да предполага, че в него има дрога. “Редки са случаите да станеш “муле” на наркотик, без да знаеш. Заловените с дрога обикновено се оправдават, че е случайно, че куфарите са купени така, но в 99% от случаите се разбира, че са знаели за какво става дума”, коментира пред btv шефът на ГДБОП Станимир Флоров и допълни, че тази версия е обичайното обяснение на хора, задържани с наркотици. По думите му досега Боевски не е попадал в полезрението на службите. “Не, никога не е разследван по отношение на наркотрафик”.

Над 400 българи са задържани за трафик на наркотици от Бразилия. Маршрутът Сао Паоло – Мадрид – София е актуален, а Бразилия е рискова дестинация за доставка на кокаин, обясни още Флоров. По думите му в България задържаното у Боевски количество ще струва 300- 400 000 лева, докато в Бразилия е доста по-евтино.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !