И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Двама от най-харесваните актьори от "1001 нощ" играят в "Любов и наказание"

отпечатай новината

09.11.2011 13:00 | Видян 3990 пъти

Двама от най-харесваните актьори от

Отново свекърва, но още по-консервативна и властна. След впечатляващата госпожа Надиде от „1001 нощ” Томрис Инджер, която никога в живота си не е била свекърва, в сериала „Любов и наказание” се превъплъщава във всемогъщата Шахнур ханъм, която дърпа конците не само на семейството и рода си, но и на целия клан във Ван...

В живота Томрис е мека и отзивчива жена която няма нищо общо с властните си героини. 40-годишната й актьорска  практика в стотици пиеси от турски и световни автори й дава опита и знанието, с които изгражда най-силния и противоречив образ в „Любов и наказание”.

За разлика от госпожа Надиде, обстоятелствата в живота на Шахнур ханъм я принуждават да бъде жестока: „Но аз съм актриса и това е предизвикателство за мен. Ако зрителите, след като ме обикнаха като Надиде, ме „намразят” като Шахнур, значи съм успяла да ги грабна”.

Като малка Томрис искала да стане лекар или химик, но една случайност я тласнала към театъра и има вече зад гърба си стотици роли в истанбулските градски театри, където играе от 1974 г. Последната й роля е в драматизацията на безсмъртния роман на Шодерло дьо Лакло „Опасни връзки”.

В справките за нея в интернет пише, че е родена в България, но всъщност родният й град е Ескишехир, където се появява на бял свят на 16 март 1948 г.

Първата й любов е театърът. В киното навлиза по-късно, но има три награди от престижни филмови фестивали в Турция – за най-добра актриса през 1995 г. и две – за най-добра второстепенна роля.

Първата й роля в телевизията е в показвания и по Нова ТВ сериал „Истанбулска приказка”,  но госпожа Надиде  от „1001 нощ” я прави толкова популярна, че хората я спирали по улицата, ръкували се и я прегръщали, благодарейки, че героинята  й в сериала им напомняла за някои от позабравените ценности на отношенията в семейството.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !