Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Берлускони: Чао, бамбини, отивам си като Мусолини

отпечатай новината

10.11.2011 09:15 | Видян 1958 пъти

Берлускони: Чао, бамбини, отивам си като Мусолини

Сърцеведът по тънката част на цяла Италия, медийният Цезар и между другото премиер - Силвио Берлускони категорично се отказа от кандидатурата си в предсрочните избори.
Известният със сексскандалите, оргиите и еротичния танц бунга-бунга 75-годишен бонвиван отсече: „Ще се оттегля, веднага щом бъде приет законът за бюджета и тъй като смятам, че не е възможно друго мнозинство, очаквам да бъдат произведени избори в началото на февруари.“
„Уморен съм заради това, че не успях да задавам линията и да правя политиката, която исках“, казва още Берлускони. „Чета книга за писмата на Мусолини до любовницата му Кларета и в един момент той казва: „Не разбираш ли, че не ме броят за нищо, мога да правя само препоръки“. Аз се чувствам в същото положение“, разказа огорчено министър-председателят.

Диктаторът Бенито Мусолини управлява Италия от 1922 до 1943 година. Методите му на управление са терор и пропаганда като разрушава съществуващото демократично държавно управление.
Берлускони е подкрепил предсрочни избори, като кандидатът на неговата Партия на свободата ще бъде нейният генерален секретар Ангелино Алфано. 41-годишният бивш министър на правосъдието, който се оттегли през юли, бе критикуван за подкрепата си към премиера във войната му с магистратите.

Силвио Берлускони е най-дългогодишният министър-председател на Италия. Той заема поста от 1994 до 1995 г., от 2001 до 2006-а и от 2008-а до днес.
Куп обвинения за внесени срещу магната. Най-опасното от тях е това за склоняване към проституция на непълнолетната тогава мароканка Карима ел Махруг, популярна като Руби.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !