Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Дворецът публикува нова снимка от ЧРД...

Принц Луи празнува шестия си рожден ден днес и нова...

Любо разследва случая „Бербатов“

отпечатай новината

10.11.2011 09:30 | Видян 2146 пъти

Любо разследва случая „Бербатов“

Новият футболен селекционер Любослав Пенев започва разследване на причините, поради които суперзвездата Димитър Бербатов отказва да играе в националния отбор. Това обяви самият той пред Николай Бареков в предаването Бодилник по ТV7.
Припомняме, че Бербо оповести решението си на фаталния 13 май миналата година в 13,13 ч. Оттогава той няколко пъти гледа нашите като зрител, а след 0:3 от Англия в София на 2 септември тази година в прав текст назова виновника, заради когото не е в държавния тим – вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. Така че Любо Пенев ще трябва да обсъди въпроса именно с бившия си съотборник от ЦСКА и националния. Селекционерът, който е закърмен с армейските порядки в Борисовата градина, анонсира също, че в представителната гарнитура вече ще има казармен ред.

„Футболът ни се намира на дъното. В България всеки разбира от футбол и политика. Играта, която очакват феновете, не е на ниво. Ръководителите трябва да се замислят, за да се напълнят отново стадионите. Ще има промяна с моето заставане начело на националния отбор. Тя ще бъде за добро. Трябва да има ред и дисциплина в отбора. Особено, когато сме на лагер. С получаването на поканата за националния футболистите трябва да знаят, че това е сериозен ангажимент към България и тима. Ако бяхме в друга държава, нямаше да говорим толкова време за дисциплина. Но има пропуски в тази организация у нас, и то в националния отбор. Трябва да се вземат мерки. Това не е затвор. Никой не е насила каран да играе. Но ние представяме България. Ще бъда изключително безкомпромисен. Към играчите и към другия персонал. Ще има един правилник, който ще им бъде представен“, заяви Любо.

„Аз ще търся колектив. Това е най-важното. Всичко трябва да бъде дозирано. Момчетата трябва да знаят, че това им е професията, с която ще изкарват пари, ще издържат жените си. Може да се пие по бира, но след мач. Не и преди него. След него е нормално. Тепърва ще проведа разговор с определени хора, искам да набера информация как точно са се случили нещата около напускането на Димитър Бербатов. Не знам какво точно е станало. Но не мога да накарам и никога няма да накарам футболист насила да играе в националния отбор“, допълни легендарният нападател, който бе представен от Бареков като Стратега от Валенсия – алюзия с прякора на знаменития си чичо и предшественик Димитър Пенев-Стратега от Мировяне.

„Имам още време да настигна чичо си по треньорски успехи. Все пак съм в началото на кариерата си. Аз го разбирам Димитър Пенев добре, интересен ми е, той използва интересен словоред и език, трябва да си внимателен и концентриран като го слушаш. Той обича да говори за три-четири неща едно временно. Но винаги може да се разбере“, завърши Любо.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !