Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Рубиконът

отпечатай новината

14.11.2011 09:26 | Видян 3072 пъти

Рубиконът

10 години са страшно много ВРЕМЕ. Ще се убедите в това, щом зърнете уникалните снимки на суперзвездите на навършващата десетилетие фолк телевизия Планета. Ивана и Глория бяха едни, сега са съвсем други, като уж са си същите. Разказваме цялата история на канала, защото е много интересна. И защото е поучителна. Не може да има съмнение, че 2011 г. е година на проверка за фолкиндустрията. За първи път от десетилетие тя не направи милиони от избори. За първи път дори и големи звезди се оплакват от финансовото си положение и липсата на участия. Въпросът е как фолкът ще успее да мине рубикона.

Пак ще се срещнем след десет години е друг хубав рефрен, който искаме да си спомните. Защото пак преди 10 години обръч от фирми вземат контрола върху банката на София, за да го изгубят точно през последните дни. Заслугата е на кмета Йорданка Фандъкова, която освободи милионния град от тежката задача да помага на олигарси, вместо на най-закъсалия в кризата малък и среден бизнес. Според нас сагата около отношенията между големите в бизнеса, свързани със съдбата на малката, но значима банка тепърва ще се развива. Все някой от олигарсите ще трябва да плати сметката и е много интересно кой.

Това, което прави голямо впечатление през последните дни са ударите на властта срещу няколко знакови милионери. И то там, където най-много боли. За пет дни се оказа, че къщите на цар Киро – и 14-те, са незаконни и ще се бутат, както му отнеха многото коли. Евгения Банева беше осъдена условно заради бизнеса си. А на Христо Ковачки бе отнет контролът върху Общинска банка.

Едва ли серията ще приключи дотук. Тази власт дойде с обещание за справедливост и май наистина смята да докаже, че го е имала предвид. Естествено, ако някой е прегрешил – ще трябва да се подчини на управляващите и да си оправи бакиите.

А за нас остава надеждата, че идат по-добри новини.   

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !